1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Engel dinlemedi, gözünü olimpiyatlara dikti!
Engel dinlemedi, gözünü olimpiyatlara dikti!

Engel dinlemedi, gözünü olimpiyatlara dikti!

İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları bu yıl ilk kez Erzurum’da düzenlenecek. Kayak branşında yarışacak olan en genç milli sporculardan olan Ali Umut Çat, günde 5 saat antrenman yaparak olimpiyatlarda derece almayı hedefliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan 20. İşitme Engelliler Dünya Olimpiyatları bu yıl 2-12 Mart tarihleri arasında Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde düzenlenecek. Yaklaşık 40 ülkeden sporcunun katılacağı müsabakalarda, kayaklı koşu, kayak, snowboard, curling, satranç ve futsal olmak üzere 6 farklı branşta yarışlar olacak.

Hazırlıklarını Konaklı Kayak Merkezi’nde sürdüren İşitme Engelliler Kayak Milli Takımı sporcuları Ali Umut Çat, İdris Gökberk Şimşek ve Hamdi Yağcı, Kış Olimpiyatlarında derece almak için günde 5 saat antrenman yapıyorlar.

16 yaşında milli kayakçı

Özel Sporcular Spor Federasyonu kayak sporcusu Ali Umut Çat, Erzurum'da düzenlenecek 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatlarına katılacak en genç sporcu olacak. Son olarak İl Seçmeleri Kayak Yarışlarında ikinci olan 16 yaşındaki milli sporcu Çat, 11 yaşında kayağa başladığını belirterek, “İlk geldiğim zamanlar eksiğim çoktu, şu anda ciddi bir gelişim gösterdiğimi düşünüyorum. İnşallah, nasip olursa olimpiyatlarda hedeflerimi gerçekleştirip iyi bir derece yapacağım” dedi.

İlk kez olimpiyatlara katıldığı için oldukça heyecanlı olan Çat, “Daha önce elemelere ve lig yarışlarına katıldım ama Olimpiyat hazırlığı ve kamp tecrübesi bambaşka. Kampın başladığı tarihten bu yana kendimi oldukça geliştirdim. Olimpiyatlarda elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.

İnanç ve güven tam

Kayak yapmanın herhangi bir sporla karşılaştırılamayacağını vurgulayan milli sporcu “Heyecanı ve adrenalini çok yüksek seviyede, kayarken kendimi uçuyor gibi hissediyorum. Zirvedeyken sadece piste odaklanıyorum. Dikkatli bir şekilde en doğru şekilde nasıl bitireceğimi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Son olarak olimpiyatlardan beklentisini anlatan Ali Umut Çat, “Olimpiyatlarda bir derece yapmak benim geleceğimi de çok iyi şekillendirecek. Kendimi göstermiş olacağım.  Olimpiyatlarda derece olarak alt sıralarda olsam da bir sonrakinde üstüne koyarak kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Temel Yavuz ve Nihat Dalga hocalarımızla birlikte çok sıkı çalışıyoruz. Bize epey yardımcı oluyorlar. Onlarında desteğiyle olimpiyatlardan iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.

14 gündür aralıksız çalışıyorlar

İşitme Engelliler Kayak branşının Milli Takım antrenörü olan ve 25 senedir kayakla uğraşan Temel Yavuz, “7 Şubatta kampımız başladı. Sporcularımız şu an gayet iyi durumda, epey yol kat ettik. İnşallah 27'sine kadar da bütün eksiklerimizi tamamlayıp müsabakalara hazır olacağız” diye konuştu.

Olimpiyatlarda başarılı olmayı hedefleyen Yavuz, “Diğer grupların da gelmesi lazım ki sporcuları görelim. Ama biz çocuklarımıza güveniyoruz, onların yanındayız. Şubatın 7'sinde çalışmalara başladık. Bugün 14 gün oldu, 14 gündür aralıksız çalışıyoruz. Sabah 2 buçuk saat, öğleden sonra 2 buçuk saat olmak üzere toplamda 5 saat çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.