1. HABERLER

  2. EGE

  3. Enis Berberoğlu davasında savcı ömür boyu hapis istedi!
Enis Berberoğlu davasında savcı ömür boyu hapis istedi!

Enis Berberoğlu davasında savcı ömür boyu hapis istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin yeniden yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, ömür boyu hapsini istedi.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Bölge Adliyesi 2’nci Ceza Dairesinde kapalı görülen duruşmada tutuklu sanık Enis Berberoğlu ve sanık avukatları ile müşteki avukatları savunma yaptı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk, tutuklu sanık Enis Berberoğlu’nun “devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklama” suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Duruşmada savunma yapan Berberoğlu’nun ise, Cumhurbaşkanını, bir hükümeti zor durumda bırakıp uluslararası mahkemelerde yargılatma niyeti iddiasına şiddetle karşı çıkarak, "Ben başlığında ‘Türkiye Türklerindir’ yazan gazeteyi yönettim ve Cumhuriyet'i kuran partinin milletvekiliyim. Başka bir ülkenin bu topraklarda bir hareketi olacaksa gerekirse silahı alır, ben dağa çıkarım" ifadelerini kullandığı öğrenildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.