1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. ER-VAK öncülük etti: Kadınlar, Erzurum'da Cumhuriyeti anlattı!
ER-VAK öncülük etti: Kadınlar, Erzurum'da Cumhuriyeti anlattı!

ER-VAK öncülük etti: Kadınlar, Erzurum'da Cumhuriyeti anlattı!

Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ERVAK) düzenlediği programda kadın profesörler Cumhuriyet’in Erzurum’a kazandırdıklarını anlattı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ERVAK) düzenlediği programda kadın profesörler Cumhuriyet’in Erzurum’a kazandırdıklarını anlattı.

Kadınlar, Erzurum'da Cumhuriyeti anlattı

Manolya BULUT-PUSULA

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel ‘Cumhuriyet’in Erzurum’a Kazandırdıkları’ konulu panel düzenlendi. Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ERVAK) Kongre Binası’nda gerçekleştirdiği programda kadın profesörler konuştu.

Panel yöneticiliğini Prof. Dr. Leyla Sağlam’ın gerçekleştirdiği etkinlikte Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu Erzurum’da Cumhuriyet döneminde tarım ve  hayvancılık, Prof. Dr. Betül Aslan Erzurum’dan Cumhuriyete giden yolun tarihsel süreci, Prof. Dr. Zülal Özkurt Erzurum’da Cumhuriyet dönemi sağlık hizmetleri, Prof. Dr. Gülhan Atnur Erzurum’da Cumhuriyet döneminde eğitim ve öğretim, Prof. Dr. Dilşad Güzel Cumhuriyet döneminde Erzurum ekonomisini anlattı.

Programında açılış konuşmasını yapan ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel, “Bugün bu anlamlı mekan içerisinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamak, yad etmek düşüncesiyle güzel bir etkinlik yapıyoruz. Cumhuriyetin Erzurum’a kazandırdıklarını, kadın profesörler tarafından anlatmayı hedefledik. Buradaki önceliğimizin kadınlar olması cumhuriyetimizin kadınlara vermiş olduğu haklardan dolayıdır. Cumhuriyet konusunda en avantajlı kesim kadınlar olmuştur. Eğitimden tutun hayatın her alanında kendilerini gördük. Bu mesajı vermek düşüncesiyle de panelimizi kadınların yapmasını istedik. 6 profesör hocamız bugün cumhuriyetin Erzurum’a neler getirdiklerini anlatacaklar. Kendilerini takip edeceğiz. Bu etkinliğimiz devam edecek. Ankara’da da aynısını yapacağız. Bu mesajı Ankara’da da vereceğiz. Çünkü Cumhuriyet Erzurum’da şekillendi, tohumları atıldı, Sivas’ta filizlendi ve Ankara’da ulu bir çınar haline geldi. 28 Ekim’de Ankara’da olacağız, 29 Ekim’de de Anıtkabir ziyaretimizden sonra tekrar Erzurum’a döneceğiz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.