1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erbakan'ın Erdoğan'dan İstediği O Kent! Necmettin Erbakan'ı Hatırlattılar
Erbakan'ın Erdoğan'dan İstediği O Kent! Necmettin Erbakan'ı Hatırlattılar

Erbakan'ın Erdoğan'dan İstediği O Kent! Necmettin Erbakan'ı Hatırlattılar

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün Erdoğan'la görüşmüştü. Görüşmenin ayrıntıları kulislere yansımaya başladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Yeniden Refah Partisi’nin (YRP), AKP’den “Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediği” iddia edildi.
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, önceki gün bir araya gelmiş ve yerel seçimlerde yapılacak işbirliği konuşulmuştu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Yeniden Refah Partisi’nin (YRP), AKP’den “Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediği” ileri sürülüyor.

erbakan-erdogan.jpg

“Konya’nın, Refah Partisi’nin kurucusu Necmettin Erbakan’la anıldığı ve YRP için önem taşıdığı” ileri sürülerek, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’da “AKP’yi desteklemenin karşılığında Konya’nın YRP’ye bırakılmasını talep ettiği” iddia edildi..

erbakan.jpg

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın bildirdiğine göre ise Erdoğan, YRP’nin bu teklifini kabul etmedi.

Erbakan, siyaset hayatına Konya'dan bağımsız milletvekili seçilerek başlamıştı.

FATİH ALTAYLI'DAN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Gazeteci Fatih Altalı, Erbakan’ın AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye “Erbakan’ın yaptığı pazarlık mı, şantaj mı?” diye sordu.

Altaylı, Erbakan’ın önceki seçimde Meclis’e sadece 5 milletvekili sokmasını yerel seçimde bu teklifle telafi etmeye çalıştığı görüşünü yazdı.

Altaylı, " Erbakan da bunu biliyor, kuyruğundan yakaladığı iktidardan İstanbul dışında birkaç belediyeyi ve İstanbul’da da birkaç ilçeyi talep ediyor. Bir anlamda, genel seçimde partisinin yediği kazığı telafi etmek istiyor. Bazıları buna ‘şantaj’ diyor. Ben ise ‘siyaset’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.