1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Erdal Erzincan'ın Gezici bağlama atölyesi Erzurum'da
Erdal Erzincan'ın Gezici bağlama atölyesi Erzurum'da

Erdal Erzincan'ın Gezici bağlama atölyesi Erzurum'da

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve bağlama virtiözü Erdal Erzincan, Gezici bağlama atölyesi projesi mart ayı programı kapsamında Erzurum’da Halk Oyunları ve Halk Türküleri Turizm Derneği’nde öğrencileriyle bir araya geldi.

A+A-

Gazete Güncel- Erdal Erzincan proje kapsamında hem çevrimiçi hem de Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan’da yaptığı yüz yüze dersler aracılığıyla öğrencileriyle bir araya geliyor.

Yüz yüze dersler Erzurum’un köklü kültür kurumlarının başında gelen “Halk Oyunları ve Halk Türküleri Turizm Derneği’nde yürütülüyor. Proje kapsamında bağlama öğretiminin yanı sıra öğrencilere “türkü yakma” geleneğini öğretmek ve bu geleneği devam ettirmek amacıyla halk edebiyatı içerisinde yer alan şiir türlerinin öğretiminin de bulunuyor.

Halk Oyunları ve Halk Türküleri Turizm Derneği Başkanı Selahattin Öğdüm, usta  sanatçının bu ayki programı kapsamında Tunceli, Erzincan ve Erzurum’dan öğrencileriyle bir araya geldiğini söyledi.

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi, başta Erzurum olmak üzere Kars, Iğdır ve Ardahan illerinden seçilmiş olan öğrencilere bağlama öğretimi vermek amacıyla oluşturuldu. Projenin ilk ayağı daha önce Erzincan ve Tunceli illerinde beş yıl süreyle uygulanmıştı.

İrfan Tarakçıoğlu/ Pusula

gezici-baglama-atolyesi-1835-webp.webp

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.