1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan aday olursa YSK üyeleri müebbet hapis yatacak
Erdoğan aday olursa YSK üyeleri müebbet hapis yatacak

Erdoğan aday olursa YSK üyeleri müebbet hapis yatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olmasına imkan tanıyacak YSK (Yüksek Seçim Kurulu) üyelerinin anayasaya göre ömür boyu hapse çarptırılacağı öne sürüldü.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye 12 gün önde medyana gelen Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da önümüzdeki seçimlerde izlenecek takvim de yavaş yavaş yeniden gündem olmaya başladı. 6’lı Masa’nın adayı henüz açıklanmamışken Cumhur İttifakı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’u tekrar aday göstermeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağıyla ilgili de değişik görüşler gelmeye devam ediyor. Son olarak gazeteci Memduh Bayraktaroğlu sosyal medya kanalı için çektiği videoda iddialı ifadelerle Erdoğan’ın yeniden aday olabilmesinin Anayasaya göre imkansız olduğunu belirtti.

YSK ÜYELERİ KESİNLİKLE MÜEBBET HAPİS CEZASI ALIR

YSK üyelerinin Erdoğan’a böyle bir hak tanınması halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılacağını iddia eden Bayraktaroğlu “Erdoğan 18 Haziran seçimlerinde aday olursa YSK bu millet, ağır eleştirilere gark eder. Ondan sonrasına YSK üyelerinin sivil darbe yapanlar hakkında başlatacağı soruşturma ve yargılamalarla yüce yargı karar verecektir. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasına izin verecek olan YSK üyeleri kesinlikle yargılanacaklar ve kesinlikle ömür boyu müebbet hapis cezasına çarptırılacaklardır. Bu ben kanunu yanlış yorumladım pardon demeye benzemez. Bu doğrudan anayasa ihlalidir ve anayasa ihlali ise ihtilal ile eşdeğerdir” diye konuştu

 


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.