1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan: Aşkın dili olur mu?
Erdoğan: Aşkın dili olur mu?

Erdoğan: Aşkın dili olur mu?

Başbakan Erdoğan, 'Para politikasından, mali politikalardan asla taviz vermeyecek, özel sektörü, finans sektörünü tedirgin edecek, güveni zedeleyecek hiçbir adım atmayacağız' dedi. Bu arada kürsüye davet edilirken kapağında yer aldığı Time Dergisi'nin ekr

A+A-

Erzurum Güncel-

Başbakan Erdoğan, 'Para politikasından, mali politikalardan asla taviz vermeyecek, özel sektörü, finans sektörünü tedirgin edecek, güveni zedeleyecek hiçbir adım atmayacağız' dedi. Bu arada kürsüye davet edilirken kapağında yer aldığı Time Dergisi'nin ekrana yansıtılması üzerine Başbakan Erdoğan, 'Bu fotoğrafı arayıp bulmak için çok eziyet çektiler herhalde' diye espri yaptı.

Erdoğan: Aşkın dili olur mu?
video için tıklayın


Erdoğan Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda konuştu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar dünyanın hangi ülkesine gittiyse orada mutlaka Türk iş adamlarıyla, Türkiyeli girişimcilerle karşılaştığını gururla ifade etmek istediğini belirterek, 'çin'den Kanada'ya, Güney Afrika'dan Rusya'ya kadar 5 kıtada Türk iş adamlarının eserleriyle, yatırımlarıyla, girişimleriyle karşılaştık. Hangi ülke lideriyle görüştüysem, Türk iş adamlarından övgüyle söz ettiğini gördüm' dedi.



"BİZ YERE SAĞLAM BASIYORUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'İşte bugün, küresel krizin ağır etkilerini üzerinde hisseden, bunun faturasını ödeyen her ülke, Türkiye'nin yaşadığı bu deneyimi dikkatle incelemelidir. Biz yere sağlam basıyoruz. Biz, tedbirlerimizi önceden alıyor, siyasi bedelini asla gözetmeden bu tedbirleri kararlılıkla uyguluyoruz' dedi.

Erdoğan, Türk Girişimcilerin milletin göğsünü kabarttığını anlattı. İşçi olarak giden bir vatandaşın oralarda mücadelelerle işveren haline geldiğini Türklere yeni kapılar açtığını söyledi.

"ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 'Milletimizin desteğiyle, Türkiye ekonomisindeki bu güven ve istikrar sürecini hiç sarsmadan devam ettireceğiz. Ayağımızı yere sağlam basmaya devam edeceğiz. Tedbirleri almaya, kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Para politikasından, mali politikalardan asla taviz vermeyecek, özel sektörü, finans sektörünü tedirgin edecek, güveni zedeleyecek hiçbir adım atmayacağız' dedi.

DüNYADA ASİMİLASYONA HAYIR ENTEGRASYONA EVET

Almanya ziyaretimde de bunları yine konuştum. Asimilasyona hayır entegrasyona evet. çünkü ben asimilasyonu bir insanlık suçu görüyorum. Ben ülkemdeki bir Alman vatandaşını Türkleştirmeyi suç olarak görüyorum. Bu aynen Almanya içinde geçerlidir. Bu bizim en doğal hakkımız. Bir Türk kızıyla bir Türk erkeği evlenecek Almanca biliyor musun? Aşkın dili olur mu ya? Böyle saçmalık olur mu? Bunu söyleyince gülüyorlar ama özel kurslara gitsinler diyorlar. Dur bakalım. İki aşığı ayırmanın ne büyük bir felaket olduğunu bilmiyor musun?

TüRKİYE DEMOKRASİDE öRNEK BİR üLKE HALİNE GELDİ

Bizim hiç bir ülkenin iç işlerine karışma niyetimiz yok. Bizim Türkyie olarak hiç bir ülkenin topraklarında idari sisteminde gözümüz yok. Bölgemizdeki dünyadaki hiç bir ülkeye çıkar kaygısıyla bakmadık bakmıyoruz. Bizim için öncelikli olan insandır. Bizim Afganistan'daki düşüncelerimiz insanidir. Kuzey Afrika'ya Ortadoğu'ya ilgimiz insani nedenlerdendir.

Biz Bağdat Gazze derken birileri gibi petrol kuyularını görmüyor aksine oradaki kanı gözyaşını görüyor ve bunun için sesimizi yükseltiyoruz.

SURİYE SAMİMİYETSİZ DAVRANDI

Bizim Suriyedeki olaylara karşı tepkimiz sadece insani kaygıdır. Yıllarca kardeş olarak yaşamız iki halkız. Bu nedenle onlara sırt çeviremeyiz. 9 yıllık süreçte suriyeyle çok iyi dostluk kurduk. çok önemli projelere birlikte imza attık. İki ülkenin refahı için ortak yatırımlar geçrekleştirdik. Suriye halkını ne kadar kardeş bildiysek 9 yıl boyunca Suriye'ye demokrasi için her türlü eleştirimizi yaptık.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.