1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan Dolmabahçe krizini çözmüş!
Erdoğan Dolmabahçe krizini çözmüş!

Erdoğan Dolmabahçe krizini çözmüş!

HDP'li Pervin Buldan, Can Dündar'ın bugün yazdığı "Dolmabahçe sırları" haberini, "Erdoğan'ın bazı krizleri çözdüğü yönündeki haberler kısmen doğru" diyerek doğruladı.

A+A-
Erzurum Güncel- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramın birinci günüHDP ve Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi. 

28 Şubat’ta Dolmabahçe Sarayı’nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan veHDP heyetinin yaptığı görüşme sonrası Abdullah öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısı okunmuştu. Açıklamada hem öcalan’ın silah bırakma çağrısı hem de üzerinde müzakerelerin yapılacağı 10 madde duyurulmuştu. Pervin Buldan, Dolmabahçe'de hükümetle HDP yetkilileri arasında yapılan görüşmeyi ve ortaya çıkan fotoğrafı doğru bulmadığını tekrarlayan Erdoğan'a, şöyle cevap verdi:

"Hİç HAK ETMEDİĞİMİZ BİR AçIKLAMA YAPTI"

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bayram sabahı HDP'yi, HDP'ye oy vermiş 6 milyon insanı hedef gösteren ve hiç hak etmediğimiz bir açıklama yaptı."

Cumhuriyet gazetesinde, Dolmabahçe'deki görüşme sırasında yaşanan metin ve oturma düzeniyle ilgili kriz çıktığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu krizleri çözdüğüne dair haberler çıkmıştı. Dolmabahçe görüşmesinde de yer alan HDP'nin İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan bu haberlerle ilgili, "Kısmen doğru, çok detay vermeyeceğim. Can Bey (Can Dündar) kimden aldı bilmiyorum ama kısmen doğru" dedi.

pervin-buldan.20150719145245.jpgERDOĞAN'IN SöZLERİ HDP'DE RAHATSIZLIK YARATMIŞ

Erdoğan'ın sözlerinin partisinde ciddi rahatsızlıklara neden olduğunu söyleyen Buldan, Erdoğan'ın açıklamasının çözüm sürecinin geldiği nokta ve 7 Haziran genel sçeim seçim sonuçlarıyla bağlantılı olduğunu düşündüğünü ifade etti.

"7 Haziran seçimlerinde HDP'nin yaptığı kampanya doğrultusunda 'Seni başkan yaptırmayacağız' kampanyasının da etkili olduğunu düşünüyorum. çünkü, Sayın Cumhurbaşkanı 7 Haziran seçimleri sonrasında kendini tamamiyle başkanlık pozisyonuna uygun bir şekilde buna hazırlamıştı. Bizim 7 Haziran'daki seçim başarımız ve AKP'nin 7 Haziran'da yaşamış olduğu hezimet, Sayın Cumhurbaşkanı'nın başkan olmasına engel oldu. Bütün bu yaptığı açıklamalar ve oradaki kin ve nefret, bunların tamamının 7 Haziran seçim sonuçlarıyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum."

"SüRECİN PARçASI OLAN BİRİYDİ"

HDP'li Pervin Buldan, Dolmabahçe Sarayı'ndaki açıklamanın Cumhurbaşkanı tarafından reddedilmesine hiç anlam vermediğini de ifade ederek, "çünkü, Sayın Cumhurbaşkanı 2,5-3 yıldır devam eden süreçle başından beri ilgilenen ve sürecin parçası olan biriydi. Sadece Dolmabahçe Sarayı'nda okunan metin değil, İmralı adasında yapılan tartışmaları da, oradaki konuşmaları da yakından takip eden birisiydi. Dolayısıyla bu kadar reddeden, inkâr eden, hiçleştiren bir açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Talihsiz bir açıklama" diye konuştu.

ekran-resmi-2015-07-19-14.07.23.png

İMRALI'YA GİDECEKLER Mİ?

Devlet yetkililerinin zaman zaman İmralı'da Abdullah öcalan ile görüştüğünü bildiklerini söyleyen Buldan, "Heyetimizin şimdilik Kandil'e gitme durumu yok, daha önce öncelikle Ada'ya (İmralı) gitmeyi bekliyoruz. İmralı Adası'na gitme konusunda ise şimdilik bir gelişme yok" diye konuştu.İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.