1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan-Putin görüşmesinde S-400 için masa geldi-gitti
Erdoğan-Putin görüşmesinde S-400 için masa geldi-gitti

Erdoğan-Putin görüşmesinde S-400 için masa geldi-gitti

Rusya Başkanı Vladimir Putin’in önceki gün Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleşen basın toplantısı sırasında S-400 füze savunma sistemi anlaşmasının imzalanmasının planlandığını ancak bu fikirden son anda vazgeçildiğini iddia etti

A+A-

Erzurum Güncel- 

Rus Kommersant gazetesinden Putin’in tüm dış gezilerini takip eden gazeteci Andrey Kolesnikov, haberinde şu ifadelere yer verdi: “Putin’in ilk durağı olan Suriye’deki Hmeymim Üssü ziyareti basına açık değildi. Sadece Kremlin Sarayı kameramanı ve fotoğrafçısı katıldı. Putin’in Mısır temasları da beklenenden çok daha kısa sürdü. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile görüşmesinden sonra basın toplantısı bile yapılmadı. Bu da demek oluyor ki Putin, şüphesiz ziyaret maratonunda en uzun süre Ankara’da kalmış oldu. Üstelik burada protokolü kimi zaman alt üst eden anlar yaşandı.

İlk sürpriz, Putin-Erdoğan ikili temasının beklenenden kısa sürmesiydi. Daha sonra Putin ile Erdoğan’ın basına ortak açıklama yapacakları salonda ilginç anlar yaşandı. Görevliler dev bir masayı kürsüye sürükleyerek çıkardı. Masanın yanına iki sandalye ve kalem konuldu. Tarafların bir anlaşma imzalamaya hazırlandıkları seziliyordu. Ancak beklenen olmadı. Putin ile Erdoğan’ın kürsüye çıkmalarına dakikalar kala, o büyük masa sahneden indirildi.

Rus heyetinden biri, masanın S-400 anlaşmasının imzalanması için getirildiği imasında bulundu. Vladimir Putin basın toplantısında S-400’le ilgili son detayları kendisi açıklarken nihai imzanın yakın gelecekte Rusya’nın Türk tarafına gerekli krediyi açmasından sonra atılacağını söyledi. Böylece Putin en derin pazarlıkları Türkiye ile yapmış oldu.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.