1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan'dan Fazıl Say açıklaması
Erdoğan'dan Fazıl Say açıklaması

Erdoğan'dan Fazıl Say açıklaması

Mülkü İdari Amirleri için düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say konserine gittiği için linç kampanyası başlatıldığını ileri sürerek, "Malum kesimler, konser daveti geldiği andan itibaren linç kampanyası başlattı" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Mülki İdare Amirleri Buluşması'na katıldı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyanist Fazıl Say'ın konserine gittiği için "belli bir kesimin linç kampanyası başlattığını" söylerken "Bizim modern sanatlara verdiğimiz değer ortadadır. Bugüne kadar sanatçılar arasında ayrım yapmadığımız gibi sanat türleri arasında da ayrım yapmadık" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda mülki idare amirlerine hitap eden Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ülkemizde bir kesim, cumhurla cumhuriyetin barışmasını kendilerine tehdit olarak algılıyor. 

Bunlara göre sanat sadece kendilerinin onay verdiği kalıplarda olduğu sanattır. Bunlara göre müzik sadece belli türlerde olduğu sürece değerlidir. 

Sayın Fazıl Say'ın konserine iştirak ettim. Bu konserde gerçekten güzel bir müzik ziyafetini hep beraber yaşadık. Cumhurbaşkanı olarak o gece ülkemizi uluslararası alanda temsil eden sanatçımızın yanında bulunmaktan memnuniyet duydum. Konser daveti şahsıma ulaştığı andan itibaren linç kampanyası başlattılar. Bizim modern sanatlara verdiğimiz değer ortadadır. Bugüne kadar sanatçılar arasında ayrım yapmadığımız gibi sanat türleri arasında da ayrım yapmadık.

Nazım Hikmet’ten Necip Fazıl’a, Sezai Karakoç’tan İdris Küçükömer’e, Evliya Çelebi’den Ahmed-i Hâni’ye, merhum Müslüm Gürses’ten Bozkırın Tezenesi rahmetli Neşet Ertaş’a kadar bu toprakların yetiştirdiği bütün değerleri ayrım yapmadan bağrımıza bastık.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.