1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan'dan Türkiye'yi sallayan belge iddialarına açıklama
Erdoğan'dan Türkiye'yi sallayan belge iddialarına açıklama

Erdoğan'dan Türkiye'yi sallayan belge iddialarına açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kars İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği belge iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Erdoğan, "Dün belge dedikleri kağıtları gördükten sonra anladık ki, birileri bunu fena halde tongaya düşürmüş" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'na "İddianı ya ispatlayacaksın ya da bedelini ödeyeceksin" diye seslenen Erdoğan, "Tazminat davalarından kazandıklarımızla inşallah hanımlar için bir konaklama yurdu ve evi yapacağız" dedi.

Erdoğan CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yurt dışına para gönderdi' iddiasına ilişki şu açıklamayı yaptı: "Vaktinizi böyle çirkin iftiralarla israf etmekten dolayı özür diliyorum. Bir müddet önce ana muhalefetin başındaki zat, bir iddia ortaya attı. Görünüşte laflar çok büyük ama özünde tam bir komedi var. İşin komikliği daha ilk adımda başlıyor. Bu şahıs geçen haftaki grup konuşmasında bazı iddialara atıfta bulundu. 

“Çorum’da 17 Kasım’da bir konuşma yaptım” dedi, böyle bir konuşma bulunamadı. Beyfendi, 17 Kasım’da Çorum’a gitmemiş, Tekirdağ’a gitmiş. Demek Çorlu ile Çorum’u karıştırdı. Kendince siyasi hayatının en önemli açıklamasını yapıyor. Ama Çorum’la Çorlu’yu ayıracak durumda değil.

'CHP'DE ADAM HARCAMA BİTMEYECEK'

Benim bu zatı dinleyerek heba edecek vaktim olmadığı için kulağıma biraz geç ulaştı. "Benim çocuklarım yurt dışında hiçbir yere para göndermedi" dedim. Belge dedikleri kağıdı gördükten sonra anladık ki birileri bunu tongaya düşürmüş. Sanıyorum CHP'de hiçbir zaman bitmeyen ve bu gidişle bitmeyecek olan adam harcama, adamın ayağını kaydırma oyununa bu defa Kemal'in kendisini kurban edecekler, yazık.

'ELİNDEKİ BELGELER SAHTE'

Bu zatın belge diye salladığı kâğıtları görünce anladık ki, bir şirket alış-verişi için yapılan ödemelerin dekontlarını, kendisine ‘Cumhurbaşkanının yakınları yurt dışına para gönderiyor’ diye yutturmuşlar. Benim çocuklarım yurt dışında hiçbir yere para göndermedi. Yurt dışında çocuklarımın da yakınlarımın da parası yok. Özel kalem müdürüm dediği kişi iş adamı. Yurt içindeki yine yurt içindeki başka bir bankaya yapılan havale var. Halkbank ile Al Baraka arasındaki alışverişin belgeleri var; bunun elindeki belgeler de sahte.

'BU ZATLA MUHATTAP OLMAK'

Bir zamanlar meşhur bir şarkı vardı ya? 'Allah'ım neydi günahım.' Bu zatla muhatap olmak bana böyle dedirtiyor. Hani denir ya 'Şeytan taşlamaktan tavafa fırsat kalmıyor.' Siyasi hayatımın en seviyesiz saldırılarına bu dönemde muhatap kaldım. Ben bu zata haddini bildiririm, orada bir sıkıntı yok da sürekli bu zatın yalanlarını dinlemek zorunda kalan milletimizin Allah yardımcısı olsun. Kendisinin surat derisi biraz kalın olduğu için yalanlarını yüzüne vurmamıza rağmen hala yerinde duruyor.

'YA İSPATLAYACAKSIN YA BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN'

E, hani Cumhurbaşkanının yakınları yurt dışındaki vergi cennetlerine para gönderiyordu? Ben artık ana muhalefet demeyeceğim ana hıyanet diyeceğim. İddianı ya ispatlayacaksın ya da bedelini ödeyeceksin. Şimdi de Suriyeliler için harcanan parayı kafaya takmış. Sen ne anlarsın muhacirden, ne anlarsın ensardan ya. Suriyelilere harcadığımız parayı çık ispatla diyor. Ya sen kimsin ki ispatlayacağız ya. Tazminat davalardan kazandıklarımızla inşallah hanımlar için bir konaklama yurdu ve evi yapacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.