1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri yayınlandı
Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri yayınlandı

Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri yayınlandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diploması tartışmasında Hürriyet gazetesi Erdoğan'ın mezuniyet belgelerini paylaştı.

A+A-

Erzurum Güncel- Yıllardır devam eden diploma tartışması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için aday olmasıyla yeniden gündeme geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın üniversite mezuniyet belgesini paylaşarak iddialara noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite mezuniyet diploması, İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Altun, Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezuniyet belgesinin yanı sıra mezunlar defteri, askerlik şubesine yazılan yazı ve okul kayıt defteri gibi resmi evrakları da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1974 yılında üniversiteyi kazandığında başladığı okulun adının İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olduğu biliniyor. Bu okul daha sonra öğretim hayatına Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi olarak devam ediyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteden mezuniyet belgeleri yayınlandı

Altun'un açıkladığı belgelere göre Erdoğan'a bu okuldan verilen 678 no'lu ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet Belgesi Dekan Doç. Dr. Sinan Artan imzasını taşıyor. Aynı belgenin 677 sayılı olanında ise Recep Tayyip Erdoğan imzası ve el yazısıyla, 'geçici mezuniyet belgemin aslını elden aldım' ifadesinin yer aldığı görülüyor. Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olduğuna dair bir başka belge ise Marmara Üniversitesi mezunları ve tüm öğretim kadrosunun fotoğraflarıyla sıralandığı 1983 tarihli defterde yer alması.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteden mezuniyet belgeleri yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite mezuniyetini belgeleyen bir yazışma da fakülte sekreterliğiyle Rize Askerlik Şubesi Başkanlığı arasında gerçekleşmiş. Fakülte Sekreteri Kamuran Orhan imzasıyla Rize Askerlik Şubesi'ne gönderilen 3 Nisan 1981 tarihli bu yazışmada, okulun 2443 numaralı öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan'ın mezuniyeti bildiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteden mezuniyet belgeleri yayınlandı

Üniversite sınavına girdiği yıl olan 1974'e ait Üniversitelerarası Seçme Sınavı Sonuç Belgesi'nde ise Erdoğan'ın İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni kazandığı bilgisi yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteden mezuniyet belgeleri yayınlandı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nden de konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın üniversite yıllarında aldığı bütün derslerin dökümü ve başarı notlarını havi transkript belgeleri, öğrenci fişleri, dilekçeleri, fotoğrafları, askerlik tehiri ve mezuniyet kayıtları gibi olağan öğrencilik ve mezuniyet işlemlerine ilişkin belgeler, diğer mezunlarımızınki gibi üniversitemizde muhafaza edilmektedir" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.