1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erken seçim kararına muhalefetten ilk tepkiler geliyor
Erken seçim kararına muhalefetten ilk tepkiler geliyor

Erken seçim kararına muhalefetten ilk tepkiler geliyor

Erdoğan erken seçim tarihini açıkladı, muhalefetten ilk tepkiler geliyor. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan kararın ardından "Hodri meydan. CHP olarak biz seçime hazırız" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erdoğan erken seçim tarihini açıkladı, muhalefetten ilk tepkiler geliyor. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan kararın ardından "Hodri meydan. CHP olarak biz seçime hazırız" dedi. Tezcan, aday olacak isimle ilgili kararın ise hızlı bir şekilde alınacağını söyledi. CHP'li Gök, "Yönetemediklerinin tescili, hayırlı olsun" açıklamasında bulundu. İYİ Parti ve HDP'den de flaş açıklamalar geldi.

Erken seçim Türkiye'de tartışmanın fitilini ateşledi. Art arda açıklamalar yapılıyor.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan kararın açıklanmasının ardından "Hodri meydan" dedi.

Bülent Tezcan'ın açıklamalarından satır başları:

Başbakan'ı hükümeti devre dışı bırakan fiilen Erdoğan'ın iki dudağı arasındaki bir sistemdir bu. Milleti kandırmaya gerek yok, yönetemiyorsunuz, doların ateşini çözemiyorsunuz.

Her şey meydanda. 6 milyon işsizin, 16 öilyonun sorumnlusu sizsiniz. Kurdaki yükselişin sorumlusu sizsiniz. Onun için seçime gitme çağrısı yaptınız. Hodri meydan. Millet karar verecek. İçine düştüğümüz durum size seçimi dayattı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel sekreteri Aytun Çıray, "İYİ Parti Başkanlık Divanı varlığını borçlu olduğu ve kendisini adadığı Türk Milleti adına seçimlerin erkene alınmasından büyük bir mutluluk duymaktadır. Türkiye'nin yeniden kurtuluşu ve kuruluşu böylece beka meselesini ortaya çıkartanlar tarafından öne çekilmiştir. Bu takdiri ilahidir. İyiliğin önünü açıyorlar" dedi.

'ERKEN DEĞİL PANİK SEÇİM'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran 2017 tarihine alınan seçim için "24 Haziran erken değil panik seçim; iktidar acz içinde..." yorumu yaptı

Erdoğan'dan erken seçim açıklamasıErdoğan'dan erken seçim açıklaması

3 erken seçim senaryosu!3 erken seçim senaryosu!

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin erken seçim açıklamasına ilk yorumKılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin erken seçim açıklamasına ilk yorum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.