1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. ERVAK yönetimi Ata'nın huzuruna çıktı
ERVAK yönetimi Ata'nın huzuruna çıktı

ERVAK yönetimi Ata'nın huzuruna çıktı

ERVAK Başkanı Erdal Güzel ve yönetimi Ankara’da dadaşlarla buluşup Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı. 40 kişiden oluşan ekip, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kentten selam götürdü.

A+A-

Erzurum Güncel- ERVAK Başkanı Erdal Güzel ve yönetimi Ankara’da dadaşlarla buluşup Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı. 40 kişiden oluşan ekip, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kentten selam götürdü.

Cumhuriyetın 100. Yılı kutlamaları sebebiyle ERVAK yönetim ve mütevelli heyeti ile üyelerinden oluşan 40 kişi kişi Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etti. Dadaş bar kıyafeti ile Anıtkabir’e giden Erzurumlular, Cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk e minnetlerini dile getirdiler.

ERVAK Başkanı Erdal Güzel ise, Anıtkabir ziyaretlerinden izlenimlerini ise şöyle dile getirdi: “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılında Anıtkabir’deydik. Sözde değil özde Cumhuriyet’e bağlı olan Erzurumlularla, dadaşlarımızla mahşeri kalabalığın arasında hemşehrimiz, milletvekilimiz, Sarı Paşamız Mustafa Kemal’in emanetine sahip olduğumuzu göstermek istedik.

“Metanet ve gurur vardı”

İnanılmaz bir coşku ve katılım vardı. Yaşlısından gencine, başörtülüsünden modern giyineninden, köylüsünden kentlisinden tüm Türkiye ordaydı. Bu manzarayı görünce Cumhuriyetin sağlam temeller üzerinde yükseldiğine şahit olduk. Taşkınlık yoktu. Metanet ve gurur vardı.

Oluk oluk Anıtkabir’e koşanların büyük kısmının gençlerden olması güven vericiydi. Milyonların katıldığı bu manzara. Türk halkının Cumhuriyet rejimine sahip çıktığının göstergesiydi. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete teslim edildiği Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Kutlu olsun.”

Şeyma TAHİR/Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.