1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Erzurum AFAD’ın Melekleri
Erzurum AFAD’ın Melekleri

Erzurum AFAD’ın Melekleri

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Erzurum Arama Kurtarma Birliği’nde, görev yapan kadın teknisyenler, depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinde erkek meslektaşları ile birlikte omuz omuza mücadele veriyor.

A+A-

Erzurum Güncel- AFAD Erzurum Arama Kurtarma Birliği’nde geçen yıl göreve başlayan 6 kadın personel, eğitimlerinin ardından ilk ciddi sınavlarını afet bölgesinde veriyorlar. Depremin ilk gününden itibaren süratle bölgeye intikal eden Erzurum ekibi içinde yer alan kadın arama kurtarma teknisyenleri, Hatay ve Antakya’da enkazdan onlarca can kurtardı. Mesleklerinde ilk kez bu tür büyük bir afette görev alan AFAD’ın melekleri, yüksek performansları ile yöneticilerinden tam not aldılar.

Enkazda cenaze arıyorlar

Bölgedeki depremzedeler, kendilerine ulaşan yardımlarla hayata tutunmaya çalışırken, diğer yandan kayıplarının üzüntüsünü derinden yaşıyor. Depremlerin şokunu henüz üzerinden atamayan depremzedelerin bu süreçteki en büyük isteği ise sevdiklerinin cenazelerine bir an önce kavuşup defnetmek.

Hastanede tedavilerinin ardından depremzedelerin verdikleri ifadeler veya gelen kayıp ihbarları üzerine harekete geçen AFAD ekipleri, çalışmaların sonlandırıldığı enkazlarda yeniden arama faaliyeti yürütüyorlar. Enkaz altındaki dar alanlarda daha rahat hareket eden kadın teknisyenler,  her ihbarı titizlikle değerlendiriyorlar.

Bölgede görev yapan uzman ekipler, depremde hayatını kaybeden ve kimliklendirmesi yapılamayanların cenazelerin 24 saatlik bekleme süresinden sonra DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafını alıp, dini vecibelere uygun defnediyorlar.

Cihat İncesu/Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.