1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Erzurum BEAH kalp damarda 'Şah' dedi
Erzurum BEAH kalp damarda 'Şah' dedi

Erzurum BEAH kalp damarda 'Şah' dedi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin de ilk kez bir hastaya uyanıkken lokal olarak şah damarı ameliyatı yapıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine şiddetli boyun ve baş ağrısı nedeni ile müracaat eden 62 yaşındaki Ziya Arslan'a şah damarı (Karotis) tıkanıklığı teşhisi konuldu. Arslan, 3 gün içerisinde gerçekleştirilen ameliyat ve sonrasında yapılan kontrolleri ile sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilki başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
    Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın, "Hasta bize müracaat ettiğinde yaptığımız tetkik ve incelemelerde sağ şah damarında yüzde 95 oranında darlık tespit ettik. Hastamızı ameliyata aldıktan sonra uyanık haldeyken lokal olarak sağ şah damarındaki plaklı bölge başarılı şekilde temizledik. Ardından hastamızı yoğun bakıma ve kısa bir süre sonra da servise aldık. Bir gün servis takibi yaptıktan sonra taburcu ettik" dedi.
    Yapılan müdahale ilgili bir açıklama yapan Hastane Başhekimi Yardımcısı. Doç. Dr. Orhan Delice ise, "Hastanemizde her geçen gün sağlığa hizmette çıtayı yükseltiyoruz. Çalışmalarımız hekimlerimizin gayretleri ile devam ediyor. Bu nebzede ameliyatı gerçekleştiren Doç.Dr.Mehmet Ali Kaygını ve ekibini tebrik ediyorum" diye konuştu.
    Çektiği ağrılardan kurtulan Ziya Arslan ise, "Allah devletimize zeval vermesin. Tedavi olurken kendimi hep 5 yıldızlı oteldeymiş gibi hissettim. Sağlık personelinin hizmeti, doktorların güven vermesi ve bizlerle çok ilgilenmesi sevindirici bir durum. Ameliyata girerken içim çok rahattı. Şükür sağlığıma kavuştum. Doktorum ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.