1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Erzurum eğitim alanında bir marka isme daha ev sahipliği edecek...
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Erzurum eğitim alanında bir marka isme daha ev sahipliği edecek...

A+A-

Bahçeşehir, Erzurum'a önce ilkokul ve lise sonra da üniversite kuracak

Erzurum, eğitim alanında her geçen yıl çıtayı biraz daha yükseltmeye devam ediyor. Bilkent ve Final Okulları'ndan sonra, şimdi de yurtiçi ve yurtdışındaki okullarıyla önemli bir marka olan Bahçeşehir, Erzurum'a geliyor. Anaokullarından üniversiteye kadar eğitimin her alanında ciddi çaplı hizmetler sunan Bahçeşehir, Erzurum'a ilk etapta ilkokul ve lise kuracak, ardından da üniversite için start verecek.

Geçtiğimiz hafta Kızılay Erzurum Bölge Başkanlığı tarafından yapılan ihale sonucunda, Kızılay'ın Çat Yolu üzerindeki tesisleri Bahçeşehir'e kiraya verildi. Aylığı 30 bin liradan ihale ile kiralanan binada, Bahçeşehir önce eğitim amaçlı geniş bir tadilat yapacak, ardından da kreş, anaokulu, ilkokul ve lise olacak şekilde eğitime başlayacak. Kızılay'la Bahçeşehir arasında varılan mutabakata göre, Bahçeşehir'in bir sonraki adımı da üniversite kurmak olacak.

İlçe meclisi karar aldı, valilik onay verdi, sıra TBMM'nin kararında

Karayazı, Bayraktar oluyor

Uzun yıllar terör örgütü kanlı PKK'nın tehdidi ve baskılarına maruz kalan Karayazı, 15 Temmuz 2016'dan buyana, ilçe genelinde sağlanan güvenlik ve huzur sayesinde artık huzurlu bir ilçe oldu. Kayyum olarak atanan belediye başkanının başarılı hizmetleri ve asayiş önlemlerinin tıkır tıkır işlemesi ilçe halkının hem moralini hem de gelecek umutlarını yükseltti.

Birbiri ardına yaşanan olumlu gelişmeler, beraberinde Karayazı adının da değişmesini hızlandırdı. Yıllar önce gündeme gelen isim değişikli talepleri ilçe belediye meclisinde ele alındı ve oy birliğiyle onaylandı. Valiliğin de onay verdiği değişikliğin resmen uygulamaya başlayabilmesi için, TBMM'den onay çıkması gerekiyor. Buna göre, adıyla karamsarlık duygusu veren Karayazı artık Bayraktar ismini alacak. Kaymakamlık ve belediye ilçe genelinde yeni isme göre tabela değişikliğine gitmeye başladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.