1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Erzurum eğitimde çıta yükseltti
Erzurum eğitimde çıta yükseltti

Erzurum eğitimde çıta yükseltti

Erzurum son yıllarda eğimde müthiş bir hamle yaparak, bir çok alanda başarı grafiğini yükseltti.

A+A-

Erzurum Güncel- TÜBİTAK projelerinde parmakla gösterilen il konumuna gelen Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesinde birinci, Türkiye’de ise üçüncü il konumuna geldi.

Anadolu Gençleri Eğitim Platformu Başkanı Yavuz Demir, başarının mimarlarından Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u ziyaret ederek, başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere, şehrin eğitimde çıta yükseltmesini sağlayan çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Erzurum eğitiminin yüz bine yaklaşan öğrenci ve 8 bini aşan öğretmen sayısı ile çok geniş bir aile olduğunu ifade ederek, şehrin eğitimde elde ettiği başarıda her bir ferdinin emeği ve katkısı olduğu söyledi.

TÜBİTAK projeleriyle ilgili verileri paylaşan Kaygusuz, lise öğrencileri proje yarışmasında 2018’de 859 olan başvuru sayısının 2022’de 1796’ya ulaştığını ve 34 bölge sergisine katılım sağlanarak, 2021 yılında da 3 ulusal ödül alındığını ifade etti.

Ortaokul öğrencileri proje yarışmalarında ise Erzurum’un adeta çağ atladığını kaydeden Kaygusuz, “2018 yılında 86 olan başvuru sayısı, 2022’ye geldiğimizde 1110’a, sergi sayısı 11’de 31’e ve 2021 yılı itibariyle de dört adet ulusal ödül alma başarısı gösterilmiştir. 2021 yılında ayrıca 88 de bilim fuarında Erzurum eğitimi boy göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “2022 yılında ilimiz ortaokul proje yarışmasında 1110 proje başvurusu ile Türkiye’de üçüncü, Doğu’da ise birinci olma başarısı göstermiştir. Bölge sergisine davette ise, Türkiye genelinde dokuzuncu, bölgede ise birincidir. Bu yıl 53.’sü düzenlenen Lise öğrencileri proje yarışmasında da ilimiz 1796 başvuru ile Türkiye üçüncüsü ve bölge birincisi olmuştur.  İlimiz lisede de bölge sergisine 34 proje ile davet edilerek, bölgede ikinci, Türkiye’de ise onuncu olmuştur. “ dedi.

Başarının ekip işi olduğuna işaret eden Kaygusuz, “Bu başarılarda emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Anadolu Gençleri Eğitim Platformu Başkanı Yavuz Demir de, Erzurum eğitiminin son birkaç yılda çok büyük bir mesafe aldığına işaret ederek, bu başarının mimarlarından olan başta Salih Kaygusuz olmak üzere, tüm emeği geçenleri kutladı. Eğitim camiasının bir ferdi olmaktan her zaman büyük bir onur ve gurur duyduğunu ifade eden Demir, “Bu camianın bir ferdi olarak, şehrimizin geldiği nokta ile ne kadar övünsek azdır. TÜBİTAK projelerinde elde ettiğimiz başarıya bakınca geleceğe dönük umutlarımız ve hayallerimiz daha da yeşeriyor. Tekrar emeği geçenleri yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Yavuz Demir, ziyaret anısına Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’a bir de tablo hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum