1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Emniyeti Afet Bölgesi İçin Seferber Oldu
Erzurum Emniyeti Afet Bölgesi İçin Seferber Oldu

Erzurum Emniyeti Afet Bölgesi İçin Seferber Oldu

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremlerde etkilenen iller için Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Bölgeye toplam 447 personel, 2 arama köpeği ve 46 araç gönderildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“06.02.2023 günü saat 04.17’de Kahramanmaraş/Pazarcık merkezli olmak üzere toplam 10 ilimizin etkilendiği 7,7 şiddetindeki depremin ardından, Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız.

Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgedeki depremzedelerimizin yaralarını sarmak, enkaz altında kalan depremzedelere yardım etmek ve genel asayişi sağlamak amacı ile farklı birimlerden toplam 447 personelimiz, 2 adet arama köpeği ve toplam 46 araç (25 sivil araç, 11 resmi araç, 8 otobüs, 1 zırhlı otobüs ve 1 cenaze aracı) Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Osmaniye illerine gönderilmiştir.

Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Malatya’da görevlendirilen 22 personelimizden oluşan Polis Arama Kurtarma Ekibimiz (PAK), 14 vatandaşımıza enkazın altından canlı olarak ulaşmış olup, arama kurtarma çalışmaları personelimiz tarafından tüm gücü ile devam etmektedir.

Ayrıca Emniyet Müdürlüğümüz olarak, depremden zarar gören illerimize hayati ihtiyaç malzemelerinin(gıda, giyim, temizlik, hijyen vb) bulunduğu yardım tırımız sevk edilmiştir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.