1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Erzurum için sağanak yağış uyarısı
Erzurum için sağanak yağış uyarısı

Erzurum için sağanak yağış uyarısı

Bir süredir yurdu etkisi altına alan sağanak yağışlar Meteoroloji'nin tahminlerine göre yeni haftada da devam edecek. Doğu Anadolu Bölgesi'nde havanın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye bir süredir hayatı zorlaştıran sağanak yağışın etkisi altında. Yağışların bugün yurdun büyük bölümünde etkili olması beklenirken, yarından itibaren batı şehirlerimizden doğuya kayarak ülkemizi terk edecek.

 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Erzurum’un kuzey kesimleri, Erzincan, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.  

 

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken rüzgar, Güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Erzurum'da termometreler 18 dereceyi gösterirken, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.