1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Erzurum için sarı kodlu uyarı!
Erzurum için sarı kodlu uyarı!

Erzurum için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmeye göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Erzurum ve 8 il sarı kod ile uyarıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Aralarında Erzurum'un da bulunduğu 9 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

Bugün Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevresinde yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım çarpması, ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildiren yetkililer, 9 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. 

Meteorolojiden yapıdan açıklamada, "29.08.2023 Salı günü kuzeydoğu kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Doğu Karadeniz bölgesi ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.  Kaynak/Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.