1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Lezzet Şöleni
Erzurum Lezzet Şöleni

Erzurum Lezzet Şöleni

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Haftası Erzurum Kahvaltısı” projesinin lansman toplantısı Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleştirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Valisi Okay Memiş ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de katıldığı kahvaltılı toplantıda 60 çeşit ürün sergilendi. 

 Cihat İncesu/Pusula

Erzurum’un gastronomi kültürü Türk Mutfağı Haftası’nda tanıtılacak. 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde Erzurum’un sağlıklı, yöresel ve tarihi lezzetleri ön plana çıkarılacak.

Ülke genelinde Türk Mutfağının dünyaya tanıtımı için yapılacak etkinlikler öncesi projenin lansmanı yapıldı. Birbirinden lezzetli ve doğal 60 çeşit ürünün sergilendiği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, günümüzde sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çektiler.

Vali Memiş,  “Bu özel projeyle birlikte inşallah Anadolu’nun eşsiz mutfak kültürünü yansıtan Erzurum kahvaltısını tüm dünyaya tanıtacağız. Bugün burada toplam 60 çeşit ürünün lansmanını yaptık. Yöresel lezzetlerimiz dünya mutfağının seçkin örneklerini yansıtıyor. Türkiye’nin önemli turizm kenti olan Erzurum, ünlü lezzetleri ve Erzurum kahvaltısıyla da dünya vitrinine taşınacak” dedi.

Ürünlerimiz markalaşmalı

 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise , “ Anadolu’muzun her bir yöresi ve her bir köşesi, esasen eşsiz bir tat ve lezzet şölenini ifade ediyor. Erzurum’da, öylesine özel tatlar ve öylesine zengin bir yöresel mutfağımız var ki, her bir ürün markalaşmayı gerçekten de fazlasıyla hak ediyor. İşte bu noktadan hareketle bizler Erzurum kahvaltısının seçkin ürünlerini de markalaştırmayı ve birer marka değere dönüştürmeyi arzu ediyoruz. Kaldı ki, bu aynı zamanda kültürel bir iletişim ve etkileşim anlamına da geliyor. Çünkü geleneksel ve yöresel tatlarımız, bizi biz yapan ortak kültürel değerlerimizin tarifi olmakla birlikte, yaşayış biçimimizi ifade eden evrensel bir dili de ihtiva ediyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erzurum kahvaltısını ihtiva eden 60 çeşit ürünün tanıtımı yapıldı. Kahvaltıda Vali Memiş ve Başkan Sekmen bu aylarda dağlarda yetişen eşgın bitkisinin tadına baktı.

Toplantıya; Vali Memiş ve Başkan Sekmen ile birlikte İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Vali Yardımcısı Can Atak, İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz ve basın mensupları katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.