1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Lezzetleri En İyi 23 Yemek Arasında
Erzurum Lezzetleri En İyi 23 Yemek Arasında

Erzurum Lezzetleri En İyi 23 Yemek Arasında

Cağ kebabı ve su böreği en iyi 23 türk yemeği arasına girdi...

A+A-

Erzurum Güncel- CNN Travel'de yayınlanan bir yazıda Türk yemeklerinin çeşitliliğinden ve lezzetinden bahsedildi ve en iyi 23 Türk yemeği belirlendi... Türk mutfağının ünü dünyaya yayılmış durumda. Ülkemize ziyarete gelen turistler Türkiye'deki binlerce tarihi yapı kadar Türk yemeklerine de ilgi duyuyor. Ünü dünyaya yayılan Türk mutfağında; tatlılardan zeytinyağlılara, etli yemeklerden hamur işlerine kadar pek çok çeşit bulunuyor. Türkiye yurt dışında ise özellikle kebapları ile ünlü. Ancak Türk mutfağı söz konusu olduğunda popüler yemekler buzdağının yalnızca görünen kısmı. 

ÇEŞİTLİLİK HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR.

Akdeniz ve Ege’nin çeşit çeşit zeytinyağlıları, Orta Anadolu’nun doyurucu hamur işleri, Doğu ve Güneydoğu’nun eşsiz baharatları ve etli yemekleriyle ülkemizin yemekleri hem göze hem mideye hitap ediyor. Çeşitlilik ise hemen hemen herkesin ilgisini çekiyor. Türk mutfağı yurt dışında da büyük ilgi görüyor. CNN Travel’de yayınlanan bir yazıda Türk yemeklerinin çeşitliliğinden ve lezzetinden bahsedildi ve en iyi 23 Türk yemeği belirlendi. İçerikte; “Türkler yemeklerini o kadar çok seviyorlar ki bu konuda şarkılar bile yazıyorlar. Ünlü Anadolu rock yıldızı Barış Manço’nun “Domates, biber, patlıcan” şarkısı buna bir örnek.” ifadelerine yer verildi. 

 

 

 

 

CAĞ KEBABI 9, SU BÖREĞİ 16. SIRADAN LİSTEYE GİRDİ

Listeye 9. sıradan giren cağ kebabı için, " Erzurumluların meşhur cağ kebabı oldukça özen gerektiriyor. Taze soğan, tuz ve karabiber karışımıyla harmanlanan et 12 saat marine ediliyor. Ardından bir şişe geçiriliyor ve yatay olarak odun ateşinde pişiriliyor. Cağ kebabı, domates dilimleri, beyaz soğan ve sivri adı verilen uzun ince yeşil biberlerle birlikte yassı lavaş ekmeğine sarılarak da servis ediliyor" ifadeleri kullanılırken, listeye 16. sıradan giren su böreği için se, " Yufkayla yapılan su böreği özellikle Orta Anadolu’da yapılıyor. Ülkenin her yerinde farklı çeşitlerine rastlanıyor. İştah açan su böreği beyaz peynirle yapılıyor" açıklaması yapıldı. 

Radarhaber.om

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.