1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurum panikletti TFF'nin 'gölge hoca' oyunu
Erzurum panikletti TFF'nin 'gölge hoca' oyunu

Erzurum panikletti TFF'nin 'gölge hoca' oyunu

Erzurumspor, pro-lisanslı hoca olmadan maçlara çıktığı için Kasımpaşa'nın düşürülmesini istiyor. Ağzı yanan TFF, talimatı değiştirdi 'gölge hoca'yı tribüne çıkardı. İşte detaylar...

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'de birçok teknik direktör UEFA Pro-Lisans'a sahip olmadığı halde Süper Lig'de çalışıyor. Geçen sezon Emre Belözoğlu, son 10 hafta Fenerbahçe'nin başında yer aldı. Şenol Can ise önce Fatih Karagümrük, mart itibarıyla da Kasımpaşa'da, belgesi olmadığı halde çalıştı. Bir antrenör ancak üst üste iki maç belgesiz şekilde takımının başında yedek kulübesinde yer alabiliyor. Daha sonra yedek kulübesinde, ligin seviyesine göre gerekli olan lisansa sahip birinin olması lazım. Misal Emre Belözoğlu ikinci haftasından sonra takımını, UEFA Pro-Lisansı olan Şenol Çorlu'nun kâğıt üzerinde teknik direktör gösterilmesiyle yönetmeye devam edebildi.

Şenol Can, yönetici sayıldı!

Şenol Can ise Kasımpaşa'da 8 hafta yedek kulübesinde oturdu. Can, kulübünün resmi duyurusuna göre teknik direktör olsa da, TFF'ye göre o  6 maçta 'yönetici'ydi! Peki Paşa'nın pro-lisanslı hocası kimdi? Yok. Bunu iddia eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, bu nedenle Kasımpaşı'nın küme düşürülüp kendisinin ligde tutulması talebiyle TFF'ye başvuruda bulundu. Hukuki süreç devam ederken, ağzı yanan TFF, yeni sezona başlarken teknik direktörlerin çalışma esaslarını değiştirdi ve kendi tabiriyle, 'gölge antrenörlüğe' son verdi. Gelin bu süreci önü ve arkasıyla tüm detaylarıya baştan ele alalım:

Her şey 15 Mayıs'ta başladı

Her şey 15 mayıs günü sona eren Süper Lig’in 2020/21 sezonu sonunda küme düşen Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un 21 Mayıs'ta 46 puanla ligde kalan Kasımpaşa'nın Teknik Adamların Statüsü ve Çalışması Esasları Talimatına aykırı hareket ettiği iddiasıyla İstanbul ekibinin küme düşürülme talebiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı müracaat ile başladı.


Erzurum, Kasımpaşa'nın ligin son 8 maçında teknik direktör olarak gösterilen Şenol Can'ın UEFA Pro-lisans bir yana, hiçbir teknik direktörlük belgesi olmadığını buna rağmen pro-Lisans sahibi bir teknik adamı da bünyesinde bulundurmadığını belirterek TFF'den mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

Önce tescil sonra inceleme

TFF, BB Erzurumspor'un başvurusundan 8 gün sonra; 29 Mayıs'ta ligleri tescil etti. Yönetim, 2 Haziran'da Erzurumspor'un başvurusunu incelenmek üzere, TFF Hukuk Kuruluna gönderdi. 14 Haziran'da TFF'ye sürecin akıbetini resmi yazı ile soran Erzurum'a 23 Haziran’da verilen cevapta, ilgili dosyanın 2 Haziran'da yapılan TFF Yönetim Kurulu toplantısında disiplin müfettişliğine iletilmesi, bahsi geçen kişilerin incelenmesi ve gerekmesi halinde, disipline sevk işleminin yapılmasına karar verildiği bildirildi.

TFF sitesine göre Kasımpaşa hocasız!

Erzurumspor'un müracaat dosyasında TFF'nin resmi internet sitesinde bulunan bilgi bankasındaki maç listelerinde Kasımpaşa'nın oynadığı 8 maçta teknik sorumlu bölümünün boş bırakıldığı net bir şekilde görülüyor. Yine TFF sitesinden alınan Kasımpaşa'nın 2020-2021 sezonu çalıştırıcı ekibi içeresinde Şenol Can isminin olmaması da Erzurumspor'un başvurusu dosyasında yer aldı.

Eruzurumspor, 'Paşa düşürülsün' dedi

Büyükşehir Belediye Erzurumspor,  Kasımpaşa'nın, Futbol Disiplin Talimatının 48-2b maddesinde yer alan 'sahtecilik' ve 'yanıltma' ihlali nedeniyle ligden ihraç edilip, bir TFF 1. Lig'e düşürülmesini ve dördüncü sırada küme düşen kendisininse 2021-2022 futbol sezonunda yeniden Süper Lig'e alınmasını resmen istedi.

HÜSEYİN ÖZKÖK-Ajansspor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.