1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Teknik Üniversitesinde Alımlarında Kişiye Özel Şart Devam Ediyor! Adaylar Tepkili
Erzurum Teknik Üniversitesinde Alımlarında Kişiye Özel Şart Devam Ediyor! Adaylar Tepkili

Erzurum Teknik Üniversitesinde Alımlarında Kişiye Özel Şart Devam Ediyor! Adaylar Tepkili

Kamu personeli memur, işçi, öğretim görevlisi alımlarında yer alan bazı şartlar ve süreç adayları zorlamaya devam ediyor. Gerek yaş şartı gerek mülakat gerekse kişiye özel şartlar sorunu sürüyor.

A+A-

Erzurum Güncel- 2022 yılı merkezi atama için adaylar gün sayarken, kamuda diğer atamalarda bazı sorunlar devam ediyor. Merkezi atama en temiz ve en sorunsuz atama olarak hali hazırda yer alıyor. Ancak kamu personeli alımlarında merkezi atama harici MÜLAKATLI alımlar, KİŞİYE ÖZEL ŞARTLARIN yer aldığı ilanlar ve özellikle de YAŞ şartı sorunu sürüyor.

Merkezi atama harici kişiye özel ilan sorunu devam ediyor

KPSS merkezi atama, mülakatsız KPSS puan üstünlüğüne göre olduğundan bu atamada kontenjan artmasını İŞ İLANLARI KARİYER olarak ayrıca sürekli gündeme alıyoruz. Bu yazımızda özellikle KAMUDA kişiye özel ilan şartları sorununa değineceğiz. Son olarak da bir üniversitedeki soruna değiniyoruz.

Kamu üniversitesi personel alımında kişiye özel şart

Erzurum Teknik Üniversitesi tarafından yayımlanan öğretim görevlisi alımı ilanında yer alan tez konusunun ilan şartı olarak yer alması tepkilere yol açtı. Adaylar kişiye özel değil, YÖK’ün ve mevzuatların belirlediği hususların dışına çıkılmamasını bekliyor. Ancak bazı kadrolara alımlarda maalesef tez konusu ile özel ilan şartı sorunsalı devam ediyor.

Yönetmeliğe aykırı ilan şartı

Öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma yönetmeliğinde yer alan “ilana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan ÖZEL ŞARTA yer verilemez” hükmüne rağmen ilanlarda bazı şartlara yer verilmeye devam ediliyor.

Mevzuata aykırı ilan şartı

Yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak verilen ilana rağmen gerek öğretim görevlisi alımları gerek diğer kamu personeli alımları devam edebilmektedir. Bu üniversitenin ilgili ilanında yer alan tez konusunun sadece tek bir aday tarafından sağlanmasından dolayı KİŞİYE ÖZEL İLAN durumu ve sorunu sürmektedir. Adaylar bu ve benzeri durumların düzeltilmesi için yoğun talepleri devam ediyor.

https://isilanlarikariyer.com/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.