1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Erzurum Valiliğinden öğretmenlere uyarı
Erzurum Valiliğinden öğretmenlere uyarı

Erzurum Valiliğinden öğretmenlere uyarı

Erzurum Valiliği, kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerin okul dışında farklı kurumlarda ders vermeleriyle ilgili alınan duyumlar üzerine okul müdürlerini uyardı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Valiliği, kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerin okul dışında farklı kurumlarda ders vermeleriyle ilgili alınan duyumlar üzerine okul müdürlerini uyardı.

Milli Eğitim Müdürlükleri ve eğitim kurumlarına gönderilen yazıda, bu gibi durumlara müsaade edilmemesi istenerek aksi takdirde kanuni işlem başlatılacağını bildirdi.

Erzurum Valiliği, Milli Eğitim’de atanmış öğretmenlerden, özel eğitim kurumlarında ders verenlerle ilgili harekete geçti. Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir imzasıyla Erzurum ve ilçelerdeki Milli Eğitim Müdürlükleri ile eğitim kurumlarına gönderilen yazıda konuya dikkat çekildi.

Gönderilen söz konusu yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 8’inci Maddesine değinildi. Yazıda, kadrolu öğretmenlerin asıl derslerini aksatmadan sadece okullarda ücretli ders verebileceğinin altı çizildi. Resmî okullarda görev yapan kadrolu öğretmenlerin çeşitli kurslar, özel öğretim kursları ve izinsiz eğitim kurumlarında ders vermeleri ile ilgili duyumlar alındığı belirtilen yazıda, ilgililer hakkında kanuni işlem başlatılacağı duyuruldu.

Yazıda şunlar kaydedildi: "İhtiyaç halinde, resmî okullarda görevli öğretmenlere asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısını doldurmaları kaydı ve çalıştıkları kurumların izni ile sadece okullarda, aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ücretli ders verilebilir. (Mülga ikinci cümle: 1/3/2014-6528/14 md.)" belirtildiği üzere resmî okullarda görev yapan öğretmenler, asıl görevi olan resmî okuldaki öğretmenlik görevini aksatmamak üzere aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar sadece okullarda ücretli ders verebilir. Resmî okullarda görev yapan kadrolu öğretmenlerimizin; çeşitli kurslar, özel öğretim kursları ve izinsiz eğitim kurumlarında ders vermeleri ile ilgili duyumlar alınmakta olup; ilgililer hakkında kanuni işlem başlatılacağının bilinmesi hususunda; Gereğini ve yazının ilgililere tebliğini rica ederim.” İrfan TARAKÇIOĞLU/ Pusula

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.