1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Valisi Memiş: O fotoğraf için konuştu
Erzurum Valisi Memiş: O fotoğraf için konuştu

Erzurum Valisi Memiş: O fotoğraf için konuştu

Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile bir giyim mağazasında çekilen fotoğrafıyla gündem olan Erzurum Valisi Okay Memiş, o fotoğrafın hikâyesini Pusula Gazetesi’ne anlattı.

A+A-

Erzurum Güncel- Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile bir giyim mağazasında çekilen fotoğrafıyla gündem olan Erzurum Valisi Okay Memiş, o fotoğrafın hikâyesini Pusula Gazetesi’ne anlattı. Yanlış bir algı oluşturulduğunu söyleyen Vali Memiş, “Göründüğü gibi bir durum söz konusu değil. Moralim bozuldu” dedi.

Manolya BULUT-PUSULA

Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek’le bir arada bulunduğu bir fotoğraf, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Sosyal medyada kısa sürede yayılan fotoğrafa binlerce eleştiri yorumu geldi.

Erzurum Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan giyim mağazasında çekilen fotoğrafta, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın solunda Vali Okay Memiş, sağında ikinci sırada AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, karşısında asker üniformasıyla İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek yer alıyordu. Elindeki tespih ile lakayt bir vaziyette oturan Erkam Yıldırım eleştiri oklarının hedefine oturdu.

Twitter’da trendlere yükselen fotoğrafa binlerce yorum geldi. Sosyal medya kullanıcıları ve muhalefet partileri, Erzurum protokolünü eleştiri yağmuruna tuttu. Yıldırım cephesinden konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, o fotoğrafın hikâyesini Erzurum Valisi Okay Memiş, Pusula Gazetesi’ne anlattı.

Yanlış anlaşıldı

Fotoğrafın Erzurum’da Binbir hatim duasının yapıldığı 13 Ocak tarihinde çekildiğini hatırlatan Vali Memiş, “Ben Erkam Yıldırım’ı şahsen tanımam etmem. Kendisiyle ayrıca bir bağım, görüşmüşlüğüm yok. Erkam Bey 13 Ocak’ta Erzurum’da düzenlenen Binbir Hatim duasına katıldı. Orada da hayır için yemek vereceğini söylemiş, ben de orada öğrendim. Göründüğü gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Erkam Yıldırım’ın Binbir Hatim duası sonrası cemaate hayır yemeği vermek için geldiğini ifade eden Memiş, “ Camiye yakın olan bir mağazada soluklanmak için 10 dakika oturduk. Durum bundan ibaret. Mağaza içerisinde de herkesin rahatça oturabileceği bir alan yok. Sadece 10 dakikalığına oturduk. Kendisi de kilolu biri olduğu için her yerde fotoğrafta göründüğü gibi oturuyor. Bize karşı lakayt bir tavır olsa, bunu ben fark ederim. Sadece bir anlık çekilmiş bir fotoğraf karesi durumu nerelere getirdi. Moralim bozuldu. Bu şehir için yaptıklarımız belli, çalışmalarımız belli. Böyle olayların bunların önüne geçmesini istemiyorum. Olay çok yanlış anlaşıldı. Orada yüzlerce insana hayır yemeği veren kim olursa olsun aynı masada oturur, teşekkür ederim. Bunun şahsın kendisiyle bir ilgisi, ayrı bir ihtimam durumu kesinlikle yok” ifadelerini kulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum