1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum ve Pasinler tarihini yazdı
Erzurum ve Pasinler tarihini yazdı

Erzurum ve Pasinler tarihini yazdı

Erzurumlu tarihçi Ümit Topal’ın merakla beklenen ‘Erzurum Tarihi ve Dulkadiroğulları’ adlı kitabı okuyucusuyla buluştu. Erzurum ve Pasinler tarihini ele alan kitap şimdiden tarih meraklılarının dikkatini çekmeyi başardı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurumlu tarihçi Ümit Topal’ın merakla beklenen ‘Erzurum Tarihi ve Dulkadiroğulları’ adlı kitabı okuyucusuyla buluştu. Erzurum ve Pasinler tarihini ele alan kitap şimdiden tarih meraklılarının dikkatini çekmeyi başardı.

Şeyma TAHİR/Pusula

Araştırmacı tarihçi Ümit Topal’ın uzun çalışmalar sonucunda Cenevre Fikir Sanat Yayınevinden çıkardığı ‘Erzurum Tarihi ve Dulkadiroğulları’ kitabı okuyucusuyla buluştu. Genel yayın yönetmenliğini Kadir Ürün’ün üstlendiği kitapta kapak tasarımı ve Dizgi Ömer Aslan’a, kapak çizimi ise Nasuhi Hasan Çolpan’a ait.

Kitapta kadim Erzurum tarihi ile alakalı hiç bilinmeyen gerçekleri ele aldığını dile getiren Yazar Ümit Topal,  ‘Erzurum Tarihi ve Dulkadiroğulları’ kitabı hakkında şu ifadeleri kullandı: “Uzun süren tarihi araştırmalarımız süresince Erzurum ve Pasinler tarihi ile ilgili tespitlerimizde demografik teşekkülün Dulkadiroğullarına dayandığını göreceksiniz. Bu sayede kökleri ile buluşmayı gaye edindik, takdirini okuyan herkes verecektir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.