1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’a 2 bin 500 konut
Erzurum’a 2 bin 500 konut

Erzurum’a 2 bin 500 konut

Konuttaki fahiş kiraları frenleyecek kalıcı bir çözüm geliyor: TOKİ her ilde binlerce konut inşa edecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Edinilen bilgiye göre, TOKİ ülke çapında özellikle dar gelirli ailelerin ev sahibi olması ve son aylarda artık kriz boyutuna ulaşan fahiş kira artışlarını kalıcı biçimde çözmek için, çok hızlı biçimde her şehirde binlerce konut yapacak. Konutların hesaplı olabilmesi için de ya belediyeler ucuz arsa tahsis edecek ya da Hazine arazileri değerlendirilecek.

HESAPLI VE UZUN VADELİ OLACAK

Bugüne kadar ülke genelinde milyonlarca konut, işyeri ve kamu binası inşa eden TOKİ, bu kez belki de tarihindeki en büyük çıkışı yapmaya hazırlanıyor. 81 ilde on binlerce yeni konut inşa etmenin planları üzerinde çalışan TOKİ, tamamen dar gelirli ailelere hitap edecek. Uygun taksit ve uzun vadeli ödeme şeklinde dar gelirli ailelere sunulacak olan konutlara banka kredisi imkanı da sunulacak. Bu kapsamda Erzurum için ön görülen konut sayısı ise, ilk etapta 2 bin 500 olacak ama talebe göre bu sayı daha da artırılabilecek.

ERZURUM’DA NEREYE YAPILACAK YENİ KONUTLAR

Çekirdek şehir dediğimiz Yakutiye bölgesi neredeyse baştan sona kentsel dönüşüm kapsamında. Bu sebepledir ki, şehir merkezindeki eski mahallelerin büyük bölümü ya dönüştürüldü ya da dönüştürülüyor. Dolayısıyla TOKİ’nin Erzurum için ön gördüğü bu 2 bin 500 konut muhtemelen ya Çat yolu ya da Tortum yolu üzerindeki Hazine arazisi üzerine inşa edilecek. Çünkü TOKİ, konutları hesaplı yapabilmesi için arsaya para vermek istemiyor. Bu sebeple yakın bir zamanda çıkacak olan bir yasa ile belediyelerin de sırf bu proje için TOKİ’ye arsa tahsis etmesi de sağlanacak. Peki 2 bin 500 yeni konut Erzurum’un konut ihtiyacını karşılar mı? İşte bu soruya uzmanların verdikleri cevap şu: kısa vadede ciddi bir çözüm olur.

Palandöken

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.