
Erzurum'a gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji, Erzurum ve ilçelerinde öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültüsü beklendiğini açıkladı. Vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması istendi.
Gazete Güncel- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü, 20 Temmuz Pazar günü için Erzurum ve çevresini kapsayan günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak, öğle saatlerinden sonra ise aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
Meteorolojik değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Erzurum merkezde en yüksek sıcaklık 29 derece olarak ölçülürken, İspir’de 34, Karaçoban’da ise 35 dereceye kadar çıkması öngörülüyor. Yağışların özellikle Aşkale, İspir, Oltu, Olur ve Pasinler ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. Güncel meteorolojik uyarı bulunmadığı belirtilirken, hava durumunun anlık olarak takip edilmesi gerektiği vurgulandı.
Ali Kaya
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.