1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’a Vefa Borcum Var
Erzurum’a Vefa Borcum Var

Erzurum’a Vefa Borcum Var

Denizlili iş insanı Osman Aydınlı, üniversite okuduğu Erzurum’a vefa borcunu ödemek için ihtiyaç sahiplerine bir tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Şehirde kütüphane yapılması için de destek olan hayırsever iş insanı, mezun olduğu okulda öğrenciler ile bir araya gelecek.

Sevda GÜNEŞ İNCESU/PUSULA

Türkiye’de bir çok ile yaptığı yardımlarla tanınan GAMETEKS Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı’nın yolu bu kez Erzurum’a düştü. 1974 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olan ama o yılların şartlarında diploma alamayan Aydınlı’nın yüreği hep Erzurum’da kaldı.

Asker bir dostunun Erzurum’a atanmasının ardından onun girişimleri sonucunda 46 yıl sonra diplomasına kavuşan yardımsever iş insanı, şehre olan vefasını ödemek için önce kütüphane ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 1 tır dolusu yardım malzemesi gönderdi. Yardım kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine 10 ton kömür,  2000 parça mont, pantolon, kazak,  ayakkabı ve alış veriş fişi dağıtıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinde okul ve öğrenci yurtları yaptıran yardımsever iş insanı Aydınlı,  en son Batman’da kadınları iş sahibi yapmak için tekstil fabrikası açmıştı.

Öğrencilerle bir araya gelecek

İş dünyasında başarılı çalışmalara imza atan Osman Aydınlı, mezun olduğu Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğrencilerle biraya gelip deneyimlerini anlatacak. Mezun olduğu yıllardan sonra Erzurum’a hiç gelmeyen Aydınlı’nın konferans tarihinin henüz netleşmediği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.