1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'a virüs taşıdılar!
Erzurum'a virüs taşıdılar!

Erzurum'a virüs taşıdılar!

Erzurum’da pozitif vaka sayısı 97’ye çıktı. Vali Okay Memiş, “Ne yazık ki Tekman’da bir cenazeye katılım sağlanması 43 vaka birden artırdı. Herkes dikkat edecek, gerekirse daha ağır tedbirler alırız” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Valisi Okay Memiş, üç saat süren İl Pandemi Kurulu Toplantısının ardından gazetecilerle bir araya geldi. Vaka sayısı açısından Erzurum’un nüfusa oranla Türkiye ortalamasında önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Memiş, bir hafta içinde vaka sayısında yaşanan artışın üzücü olduğunu dile getirdi.

 

43 VAKA BİRDEN ARTTI

 

Vali Memiş, “Geçen haftaya kadar 60-70 bandındaydık. Şu andaki toplam pozitif vaka sayısı 97. Rakam biraz arttı. Bunun en önemli sebebi ise çarpıcı bir şey söyleyeceğim. Tekman ilçemizde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu köyde ortaya çıkan bir pozitif vaka sebebiyle üç köyü karantinaya aldık. İstanbul’dan, Diyarbakır’dan, Muş’tan bu cenazeye katılmak üzere gelen hemşehrilerimiz 43 vaka birden artırdı. Bu kadar önlem almamıza rağmen vatandaşlarımızın bu davranışı vaka sayısını bir anda artırdı. Bu arada sahte seyahat belgesi düzenleyenler de tespit ettik onlarla ilgili de işlem yaptık” dedi.

 

7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ… MERKEZ KONTROL ALTINDA

 

Tedbirlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Memiş, salgının kent merkezinde kontrol altında olduğunu ifade etti. Vali Memiş şunları söyledi. “Şehir merkezinde bu salgını tamamiyle kontrol altına aldığımızı söyleyebiliriz. Günde ortalama 300 test yapıyoruz. Bazen hiç olmuyor, bazen 1-2 vaka çıkıyor. Hekim arkadaşlarımızın ifadesiyle bu durum salgının il merkezinde kontrol altında olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte rehavet Tekman’daki gibi bir sonuç doğurabilir. Bu kurallara uymamanın sonucudur. Şu ana kadar 7 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Çoğu 70 yaş üzeri ve çoklu organ yetmezliği olan vatandaşlarımızdı. Halen 9 hastamız yoğun bakımda ve 4’ü de entübe durumda. Bu arada 163 hastamızı da taburcu ettik. Bu da bizim için son derece önemli bir veri. Ayrıca çeşitli ülkelerden gelen 447 vatandaşımızda şu anda karantina altındalar. Hekimlerimiz onlarla da ayrı ayrı ilgileniyorlar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.