1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da 9 dolandırıcı tutuklandı
Erzurum'da 9 dolandırıcı tutuklandı

Erzurum'da 9 dolandırıcı tutuklandı

Erzurum'da bir vatandaşı 'icra gelecek' yalanıyla 1 milyon 700 bin TL, Türkiye'de toplamda 61 vatandaşı 5 milyon TL'nin üzerinde dolandıran suç şebekesi çökertilmişti. Lüks villasında yakalanan örgüt lideri Selim D. ile birlikte 9 kişi tutuklandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da N.T. isimli şahsı arayarak 'Türkiye Varlık Hayat Sigortasından arıyoruz geçmiş dönem borçlarınızı ödemezseniz tüm mal varlıklarınıza icra gelecek' yalanıyla kandıran dolandırıcılık çetesi, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün titiz çalışmasıyla çökertilmişti. 

Üç aylık takip

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün operasyonu ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün desteği ile şüpheli şahısların kimlik bilgileri tespit edilmiş, üç ay boyunca teknik ve fiziki takiple geniş çaplı soruşturma yürütülmüştü. 
Eş zamanlı operasyon
4 Mayıs günü Erzurum merkezli İstanbul, Ağrı ve Manisa'da 24 kişilik suç  örgütüne yönelik eş zamanlı olarak yapılan operasyon düzenlenmişti.Türkiye genelinde 61 vatandaşı toplamda 5 milyon TL den fazla dolandırdıklarını  tespit edilen 22 kişi yakalanarak dün adliyeye çıkarıldı.

Tutuklandılar 
Gözaltına alınan 22 şahıstan 1'i savcılıktan serbest bırakılırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Aralarında örgüt lideri Selim D.'nin de bulunduğu 9 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Örgüt lideri cezaevi firarisi çıktı 

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki lüks bir villada yakalanan ve örgütü buradan yürüttüğü anlaşılanörgüt lideri Selim D.'nin ose 1 yıldır cezaevi firarisi olduğu ve 21 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu öğrenildi.

Manolya BULUT-PUSULA 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.