1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da aile içi cinayetlerine yenileri ekleniyor
Erzurum'da aile içi cinayetlerine yenileri ekleniyor

Erzurum'da aile içi cinayetlerine yenileri ekleniyor

Erzurum’da son yıllarda aile içi yaşanan şiddet ve cinayetler dikkat çekici boyuta ulaştı. Eşini, çocuklarını, kardeş ve annesini öldürenlere, geçtiğimiz gün de tartıştığı babasının canını acımasızca alan 25 yaşındaki M.T.A. katıldı.

A+A-

Gazete Güncel- Geçtiğimiz gün Erzurum’un Yakutiye ilçesinde bulunan Çaykara Caddesi üzerindeki bir iş merkezinin 5’inci katındaki ofiste baba Fahrettin Aydın (55) ile oğlu M.T.Aydın (25) arasındaki tartışması kanlı bitti. Nedeni bilinmeyen tartışmanın büyümesiyle gözü dönen M.T.Aydın, babasını silahla vurduktan sonra saatlerce ölmesi için başında bekledi.

İhbar üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri baba katili evladı gözaltına aldı. Uzun yıllardır Erzurum’da taşımacılık ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Fahrettin Aydın’ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Talihsiz babanın son paylaşımı

Oğlunun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden baba Fahrettin Aydın’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ise yürek burktu. Paylaşımında, bir babanın evlatlarına bırakacağı en güzel mirasın değer kavramları olduğunu belirten Aydın, “Evladınıza ne araba bırakırsınız, ne ev, ne de başka bir miras. Evlada sadece değer kavramları bırakırsınız” sözlerine yer verdi.

Son yaşanan cinayet Erzurum’da son yıllarda art arda meydana gelen aile içi şiddet ve cinayetleri gündeme getirdi. Kent genelinde aileye yönelik benzer cinayetlerde artış dikkat çekti.  

İşte Erzurum’da son yıllarda basına yansıyan kan dondurucu aile içi cinayetlerden bazıları;

20 Şubat 2024

Hakkında uyuşturucu ve hırsızlık gibi 30 ayrı suçtan kaydı bulunan Şafak Saydam (39) cezaevi firarisiyken, kendisinden boşanmak isteyen eşi Elif Saydam’ı kafasına ateş ederek hayattan kopardı. Cezaevine konan Saydam’ın mahkemesi devam ediyor.

11 Haziran 2023

Ayhan Avcı (47) bir tarladaki kulübede başına baltayla vurularak öldürüldü. Cinayetin baş şüphelisi Gürcistan uyruklu eşi Padına Avcı ile Ayhan Avcı’nın yakın arkadaşı Fahrullah Özdemir çıkmıştı. Şahıslar tutuklu olarak yargılanıyor.

13 Nisan 2023

Üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Ahmet Yavuz Köşebent, annesi Serpil Köşebent’in (57) boğazını bıçakla keserek katledip, babası Nevzat Köşebent’i (25) ise bıçakla yaralamıştı.

14 Mart 2023

Coğrafya öğretmeni Zülküf Böçkün (46) ile eşi Kadriye Böçkün’ü(44) 16,  kızı Asude Helen Böçkün’ü (20) ise 12 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin altından kıskançlık krizi çıktı. Şahıs tutuklu olarak yargılanıyor.

24 Ekim 2022

Erzurum’un Horasan ilçesinde maddi konulardan dolayı tartıştığı eşi Yasemin Sarıyıldız’ı (38) 11 kurşunla öldüren Ezalettin Sarıyıldız’ın (47) ise ‘eşi kasten öldürmek’ suçlamasıyla aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ‘iyi hal ve haksız tahrik indirimi’ ile 20 yıla indirilmişti.

23 Mart 2022

Boşandıktan sonra birlikte yaşadığı eski eşi Ayşe İşlek’i 14,  kızı Tuba Kızıl’ı ise 28 yerinden bıçaklayarak öldüren Erdal Kızıl ise iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.  Kızıl’a mahkemede tahrik indirimi uygulanmadı.

18 Şubat 2022

Mustafa Ağdaş (23) dini nikahla birlikte yaşadığı kadını kıskandığı erkek kardeşi Yahya Ağdaş’ı (14) tüfekle vurarak öldürmüştü.

19 Eylül 2021

Pasinler ilçesinde arkadaşlarıyla ava çıkan Volkan Ağırbaş (23), ağabeyi Erol Ağırbaş’ın (30) tüfeğinden çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti.

6 Aralık 2020

Eski eşi Gülçin Karabıyık (50)  ile kızları Cansu Arslan (17) ve Burçin Arslan’ı (24)  kurşun yağmuruna tutarak evlerinde öldüren Raci Arslan (44) ‘tahrik indirimi’ ile 66 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Manolya BULUT-Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum