1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Erzurum'da Bu rapor çok konuşulur! Plaka dağıtmışlar
Erzurum'da Bu rapor çok konuşulur! Plaka dağıtmışlar

Erzurum'da Bu rapor çok konuşulur! Plaka dağıtmışlar

Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı denetimler sonucunda 27 usulsüzlük belirledi. Bunların arasında okul ve personel servis plakalarının ihalesiz verilmesi de bulunuyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 yılı denetim raporunu açıkladı. Erzurum sınırları içerisinde faaliyet gösteren okul ve personel servis (S plaka) plakalarının ihalesiz ve süresiz olarak verildiği belirlendi. 

Yapılan incelemede, Erzurum sınırları içerisinde faaliyet göstermek üzere 2022 yılı içerisinde 12 adet okul ve personel servis plakasının (S plaka) mevzuat ve yargı kararlarına aykırı olarak ihalesiz ve süresiz olarak verildiği tespit edildi. Ayrıca ticari hatlı minibüs taşımacılarının da 'Araç Uygunluk Belgesi' olmadan çalıştırıldığı ortaya çıktı. 

Bununla birlikte 2022 yılında Erzurum genelinde şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren 94 adet minibüsün sadece 39 adedinin araç uygunluk belgesi aldığı, geriye kalan 55 adet minibüsün ise bu belgeyi almadan ve belgeye ilişkin uygunluk ücretini Büyükşehir Belediyesi'ne ödemeden şehir içi minibüs taşımacılığına devam ettiği tespit edildi. Kaynak: Duvar 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum