1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da camide iftar: 17 yıldır devam ediyor
Erzurum'da camide iftar: 17 yıldır devam ediyor

Erzurum'da camide iftar: 17 yıldır devam ediyor

Erzurum’da gönüllüler 17 yıldır ihtiyaç sahiplerinin iftar sofrasına sıcak yemek veriyor. Aşağı Mumcu Camii’nde sürdürülen gelenekle camii cemaati malzemesini kendi imkânlarıyla alıp pişirdiği 500 kişilik yemeği her gün vatandaşla buluşturuyor.

A+A-

Gazete Güncel- Merkez Yakutiye ilçesinde Aşağı Mumcu Camisi İmam Hatibi Hüseyin Çelebi ve Müezzin Hasan Yeşilkent 17 yıldır ramazanlarda cami cemaati ve hayırseverlerin yardımıyla toplanan gıdalarla, ihtiyaç sahipleri için yemek hazırlıyor.

Ekonomik sıkıntılar iftar sofralarını vursa da Aşağı Mumcu Camii’nde iftar sofraları kurulmaya devam ediyor. Cami imamı, müezzini ve cemaatin, aynı sorumluluk bilinciyle hareket etmesi camiyi diğerlerinden ayırıyor.

Caminin yemekhanesinde sahurdan önce gönüllü gençler ve mahalleli, yemek malzemelerini hazırlıyor. Cemaatten farklı kişiler de gün içerisinde yemekleri pişirip tatlı ve salata yapıyor. Aşağı Mumcu Camii, Ramazan ayı boyunca her gün 500 kişiye dört kap yemek ve ekmek dağıtmasının yanı sıra yüzlerce öğrenciye de burs imkânı sağlıyor. Öte yandan ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolilerinin de dağıtıldığı camide, kız çocuklarına ve kadınlara Kur’an Kursu dersleri veriliyor, şiir dinletileri ve farklı konularda halkı aydınlatıcı sohbetler yapılıyor.

Cami cemaatinden olan ve bölgede ikamet eden ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel, “Cemaati olduğum Aşağı Mumcu Camii’ne her gidişimde doyumsuz bir manevi lezzet aldığımı ve bu yapılan hizmetlerden dolayı müthiş bir sevinç duyduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Etkili ve yetkililer, siyasi partiler, tuzu kuru olanlar gösterişli iftar sofraları ve seçkin davetlileriyle iftarlarını açıp Hakk’ın rızasını kazanacaklarını zannede dursunlar; bir kısım gönül insanları da fakir fukara ile iftar etmenin, onlara sıcak yemek götürmenin heyecanı içerisinde Hakk’ın rızasını kazanma gayretindeler. İşte bu sorumluluk düşüncesi ile hareket eden ve iftar sofralarına anlam katan gönüllü bir hizmet, yaklaşık 17 yıldan beri Aşağı Mumcu Camii tarafından hiç aksatılmadan yürütülmektedir. Beş vakit namazın dışında kapıları kapalı olan, çevresindeki sosyal sorunlardan habersiz ve sorumluluk alanlarının farkında olmayan camilerin varlığı elbette ki sorgulanması gereken bir durumdur. Aşağı Mumcu Camii yapmış olduğu hizmetleri ile cami bilincini ortaya koyan örnek bir camidir. 

İslâm Coğrafyasının her köşesindeki camilerde böyle hizmetlerin fazlasıyla verilmesini temenni ederken bu bilincin sağlanmasına öncülük eden Aşağı Mumcu Camii İmamı Hüseyin Çelebi Hocamız başta olmak üzere Müezzin Hasan Yeşilkent’e, Kur’an Kursu öğreticisi Zeynep Bostancı ve arkadaşlarına, cami cemaatine, mahalle sakinlerine, özellikle de bu hizmeti sahiplenen gençlere sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.

 

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.