1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Dayakçı imam meyhanede solist çıktı
Erzurum'da Dayakçı imam meyhanede solist çıktı

Erzurum'da Dayakçı imam meyhanede solist çıktı

Erzurum Yatılı Erkek Kuran Kursunda sopayla çocukları dövdüğü iddiasıyla yargılanan eski imam Uğur Güngör hakkındaki detaylara Odatv ulaştı...

A+A-

Erzurum Güncel-  Uğur Güngör'ün Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yaparken meyhanelerin vazgeçilmez ismi olduğu ortaya çıktı.

Erzurum’da Kuran kursunda çocuklara işkence iddiasıyla yargılanan ve hakkında 8 ila 15 yıl hapis cezası istenen Uğur Güngör Erzurum’da görülen ilk duruşmada tutuklandı. Kurs hizmetlisi Uğur Güngör’ün Muğla Bodrum Müftülüğünde görev yaptığı dönemde gece alemleriyle tanındığı ortaya çıktı. 

Kuran kursuna giden çocuklar, ifadelerinde, yatılı erkek kuran kursunda şiddete maruz kaldıklarını ve hizmetli Uğur Güngör'ün kendilerini 'haydar' ismini verdiği sopa ile dövdüklerini anlatan çocuklar kötü muamele gördüklerini belirtti.   

TANIYANLAR ANLATTI: ŞİKAYET ETTİM

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kadrolu olarak yaklaşık 30 yıl imam ve müezzinlik yapan Hüseyin Önder Odatv’ye konuştu.   

2020 yılında Uğur Güngör hakkında CİMER'e şikayette bulunduğunu kaydeden Hüseyin Önder şunları söyledi: 

“Bu Uğur Güngör ile ilgili 2020 Yılında CİMER’e direkt şikayette bulundum. İstedim ki bu rezilliklerle sadece Cumhurbaşkanlığı ilgilensin ve gerekli işlem yapılsın. Ancak Cumhurbaşkanlığı konuyu Diyanete havale etmiş. Diyanet birkaç ay sonra konu hakkında soruşturma başlattı ancak bir baktık ört bas edilmeye çalışılıyor. Yaşanan pislikler ortaya çıkmasın diye bu şahsı Muğla Bodrum’dan Erzurum’a görevlendirdiler. Böylece çeşitli nedenlerden buradaki soruşturmaların önünü örtmek için de için set çekmiş oldular.  Diyanette Erzurum lobisi vardır. Bu adamları korumaya çalışıyorlar. Ama ne yazık ki burada olan masum çocuklara oldu. 2014 yılında Diyanet üç bin kadro aldı. Bu süreçte gerçek din adamlarını harcadılar, çoğunu pasifize etmek için soruşturmalar açtılar. Bunlar FETÖ yapılanmasından geldiler. Bu çetenin içinde olup ta Ankara’ya kaçırılan FETÖ’cü şube müdürleri bile var. Bu yapıyla mücadele eden çok sayıda din görevlisine de soruşturmalar açıldı. Birkaç din adamını da bu yolla harcadılar. Diyanet tarafından halen de soruşturmalarla yıldırılan faal görevde olan imamlar var. Dönemin Bodrum Müftüsü Ali Ünal’ın başını çektiği bir oluşumdur bu. Ali Ünal’ın iktidarla derin bağlantıları vardır. Bizlere mobbing uygulanmayan gün olmadı. Kazanılan dava dosyalarını bile tersine çevirttiler" 

"ALKOL ALIP SOLİSTLİK YAPIYORDU"

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yaptığı yıllar içinde akıl almaz olaylara şahit olduklarını belirten Hüseyin Önder şu ifadeleri kullandı: 

“Şimdi bu Erzurum’da kuran kursunda yaşanan olay yüreğimizi sızlattı. Bu yapıyla çok mücadele ettik ve halen de ediyoruz. Ancak ne yazık ki sonuç alamıyoruz. Diyanette hizmet yok, yalakalar var. Diyanet İşleri'nde ben yaptım oldu yani keyfi uygulamalar var. Gerçekleri anlatınca Diyanet içinde tepkiler almaya da başladık. Erzurum’daki kuran kursunda çocuklara dayak ve şiddet uygulayan Uğur Güngör isimli sözde din adamı Muğla Bodrum Müftülüğünde görev yapıyordu ve yalakanın önde gideniydi. Bir din adamına yakışmayacak davranışları vardı. Geceleri çeşitli mekanlarda sazlı, sözlü alkollü ortamlarda boy gösterip alkol alıp solistlik yapıyordu. Ben bunu CİMER’e de bildirdim. Bir din adamının bu şekilde davranış sergilememesi gerektiğini bildirdim. Eskiden imamdı daha sonra kendi isteğiyle genel idare hizmetinden Bodrum Müftülüğüne şoför olarak aldılar. Bodrum’da görev yaptığı dönemde çeşitli nedenlerden soruşturmalar geçirdi ancak ört bas edildi. Açığa çıkmasın diye de buradan Erzurum’a kaçırdılar onu yani tayin isteyerek gitmedi” 

DİYANET'İN İTİBARINI YERLE BİR ETTİ

Hüseyin Önder ayrıca CİMER’e şikayet ettiği imamın, Diyanet tarafından koruma altına alındığını belirterek, “Bu kişinin Din Hizmeti sunan bir kurumunuzda çalışıyor olması, üstelik imamlık müktesebatı nedeniyle halk nezdinde 'Hoca' sıfatıyla tanınıyor olması birlikte değerlendirildiğinde, ilgili şahsın bulunduğu bölgede halk nezdinde Diyanet İşleri Başkanlığı itibarını yerle bir ettiği, kurum ortak niteliğini yitirdiği açıkça görülmektedir’ şeklinde CİMER’e bildirdiğim halde hakkında hiçbir işlem yapılmadığı gibi tam tersi Diyanet tarafından koruma altına alındı diyebilirim. Yani Muğla’daki soruşturmaları ortaya çıkmasın diye Erzurum’a gönderildi. İşte orada da Türkiye’nin gündemine çocuklara dayak skandalı ile gündeme geldi. Olan masum yavrulara oldu. Ahlaklı din adamları bu mücadeleyi devam ettireceklerdir. Bizler de yılmayacağız mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Murat Sökdü 

Odatv.com

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum