1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da dereler taştı, köy yerleri beyaza büründü: Zarar büyük
Erzurum’da dereler taştı, köy yerleri beyaza büründü: Zarar büyük

Erzurum’da dereler taştı, köy yerleri beyaza büründü: Zarar büyük

Erzurum'da dün öğleden sonra etkili olan sağanak ve dolu taşkınlara sebep oldu. Etkili olan yağmur ve dolu yağışı sonrasında yaz ortasında yüksek kesimler beyaza büründü.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum'da öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu yağışı, birçok bölgede taşkınlara ve sele neden oldu. Aziziye ilçesine bağlı Başkurtdere köyünde ise yoğun yağışla birlikte dereler taştı ve dolu yağışı her yeri beyaza bürüdü.

Erzurum'un Tekman ilçesi, yoğun yağıştan etkilenen bölgeler arasında yer aldı. Mollamehmet, İncesu, Karlıca, Turnagöl ve Işıklar mahallelerinde sağanak yağmur ve dolu, hayatı felç etti. Su baskınları, bazı yerleşim alanlarını ve tarım sahalarını olumsuz etkiledi. Jandarma ve AFAD ekipleri, hasar tespiti için yerleşim alanlarında incelemelerde bulundu. Aziziye ilçesine bağlı Başkurtdere köyünde ise yoğun yağışla birlikte dereler taştı ve dolu yağışı her yeri beyaza bürüdü. Köy sakinleri, fındık büyüklüğündeki dolu tanelerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.