1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Erzurum'da ev fiyatları düştü
Erzurum'da ev fiyatları düştü

Erzurum'da ev fiyatları düştü

Hükümetin orta gelirlilere yönelik Yeni Evim kampanyasını açıklamasının ardından fırsatçılar Batı’da ev fiyatlarını bir gecede yükseltirken Doğu’da durum tam tersi oldu. Erzurum’da ev sahipleri 200 bin TL’ye kadar fiyatları düşürdü.

A+A-

Erzurum Güncel- Hükümetin orta gelirlilere yönelik Yeni Evim kampanyasını açıklamasının ardından fırsatçılar Batı’da ev fiyatlarını bir gecede yükseltirken Doğu’da durum tam tersi oldu. Kış aylarında emlak piyasasında durgunluk yaşanan Erzurum’da ev sahipleri  200 bin  TL’ye kadar  fiyatları düşürdü.

Manolya BULUT-PUSULA

Yılda ortalama 1,5 milyon konut satışının yapıldığı Türkiye’de hükümet, son dönemde yaptığı kampanyalar ile orta gelirlilerin uygun fiyatlarla ev sahibi olması için çalışma yürütüyor. Ancak her sektörde olduğu gibi emlak piyasasında da gelişmelerle birlikte işi fırsata çevirmek isteyenler oluyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, orta gelirlilere yönelik Yeni Evim kampanyasını geçtiğimiz hafta açıkladı. 0.69’dan başlayan vade farkı ve 15 yıl vadeli taksit imkânlarını kapsayan kampanya açıklanır açıklanmaz da fırsatçılar türedi.

Bir gecede fiyatlar uçtu

Yeni Evim kampanyasının açıklanmasıyla Batı illerinde bazı satılık ev fiyatları bir gecede yükseldi. Artışlar yüzde 20’leri geçti. Emlak satış sitelerinde 6 milyon 550 bin liradan satışa sunulan bir ev, 1 milyon 100 bin lira zamlanarak 7 milyon 650 bin liraya yükseldi. Fahiş artışların ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı fırsatçıları yakın takibe aldı. İnternete konulan ilan fiyatları tek tek incelenecek.

Doğu’da fiyatlar düştü

Batı illerinde ev fiyatlarına fahiş artışlar gelirken Doğu’da ise durum tam tersi.  Kış aylarında emlak piyasasının durgun olduğu Erzurum’da internet sitesi üzerinden satışa sunulan bazı evlerin ise fiyatları düştü. Emlak sitelerinde yayınlanan satılık ev ilanlarında 200 bin TL’ye kadar indirim yapıldı.

Piyasa durgun

Konuya ilişkin konuşan Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar, “Erzurum’da emlak piyasası yaz aylarında daha hareketli olur. Tayin dönemleri, havaların ısınması buna etkendir. Kış gelmeden zaten herkes kiraladığı ya da satın aldığı evlere yerleşmeye çalışıyor. O nedenle kentte emlak piyasası durgun, çünkü talep yok. Kampanyanın açıklanması ile de Batı’da olduğu gibi fiyatlar yükselmedi. Batı’da yatırım yapmak isteyenler fazla, talep çok. Orada yabancıya satış da çok oluyor. Ancak Erzurum göç veren bir il. Yeni Evim kampanyasının Erzurum’da Batı illerinde olduğu gibi bir etki yaratacağını, satılık ev fiyatlarını artıracağını düşünmüyorum. TOKİ konutlarının başlaması ve teslim edilmesi ile bu oran daha da düşebilir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.