1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da gaziler ve şehit ailelerinden DEM Partiye tepki
Erzurum'da gaziler ve şehit ailelerinden DEM Partiye tepki

Erzurum'da gaziler ve şehit ailelerinden DEM Partiye tepki

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şube Başkanlığı, DEM Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Art arda gelen şehit haberlerine tepkisini dile getiren Şube Başkanı Rıza Demir, “Bizler vatan için bedel ödeyen şehit aileleri ve kahraman gaziler olarak; Batı emperyalizminin taşıyıcısı ve işbirlikçisi PKK terör örgütüyle iltisaklı olan, kalkan olmaya çalışan, savunuculuğunu yapan kravatlı hainler Meclis’ten gidene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Son günlerde art arda şehit haberleri sonrası tepkiler de dinmiyor. Hafta sonu yaşanan çatışmalarda şehit düşen 12 vatan evladının acısı hala tazeyken bir tepki de Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şube Başkanlığı’ndan geldi.

DEM Parti İl Başkanlığı önünde bir araya gelen gaziler ve şehit aileleri adına Şube Başkanı Rıza Demir basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi sabah saatlerinde DEM Parti İl Başkanlığı’nda ilçe seçimleri gerçekleşti. Art arda yaşanan seçim ve basın açıklaması sırasında polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Binada bulunan DEM Partili grup, seçim bittikten sonra polis ekiplerinin tedbirleri altında binadan ayrıldı. Daha sonra ise basın açıklaması gerçekleştirildi.

‘Farklı isimlerle karşımıza çıksa da hainliğini gizleyemeyecektir’

Şehit düşen 12 Mehmetçiği rahmetle anan Demir, “Tüm Türkiye, şehitlerimizin haberi ile sarsılırken, yüreklerimiz yanarken, terör sevicisi batının çocukları hem bu millete hem bu vatana ihanet ediyor, aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya devam ediyor. İsmi ve cismi oynak, tek amacı terör seviciliği yapmak, dağdaki hainlere kol kanat germek olan DEM partisi; bu milletin değerlerine, insanına, birliğine ve bütünlüğüne kast etmeye devam ediyor. Farklı zamanlarda farklı isimlerle karşımıza çıksa da; alçaklığını, hainliğini ve kirli emellerini hiçbir zaman gizleyemeyecektir. Tasması batının elinde olan, kime ve neye hizmet ettiği belli olan, salyasını milletimizin üzerine bulaştırmak isteyenler bilsinler ki; bu millet sizin havlamalarınızı susturacak, hak ettiğiniz karşılığı size bildirecektir” diye konuştu.

Birliğimizi ve dirliğimizi bozamayacaklar

DEM Parti Eş başkanı Tuncer Bakırhan’ın “Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat edemeyecek” sözlerini hatırlatan Demir, “Bizi; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman diye bölmek isteyen, bu milleti parçalamanın farklı yollarını arayan, hainlikte sınır tanımayanlar her dönem oldu. Biz kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi sadece bu terör örgütlerine değil, bütün dünyanın gözüne soktuk.  Dedelerinizin başına gelenleri, ağa babalarınızın yaşadıklarını siz de yaşayacaksınız. Bu topraklardan sürüne sürüne ya da gövdeniz başınızdan ayrı olarak gideceksiniz.  Birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyenler bilsinler ki; Türk milletinin sahip olduğu bu yüce ruh var olduğu müddetçe, millî birlik ve bütünlüğümüze kast edenlerin kirli emelleri, asla ve asla gerçekleşmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Partileri kapatılsın

Terör sevici partilerin kapatılmasını isteyen Demir, “Bizler vatan için bedel ödeyen şehit aileleri ve kahraman gaziler olarak; Batı emperyalizminin taşıyıcısı ve işbirlikçisi PKK terör örgütüyle iltisaklı olan, kalkan olmaya çalışan, savunuculuğunu yapan kravatlı hainler Meclis’ten gidene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Gazi Meclis'te hainlerin, teröristlerin bulunması hem milletimizi hem bizi rahatsız ediyor. Şehit ve gazi aileleri, eli kanlı teröristlerin Meclis'ten maaş almasına dayanamıyor. Bu milletin alın teriyle, birikimiyle oluşmuş gelirleri bu hainlerin cebine girmesini istemiyoruz. Mağaralarda hayvan gibi yaşayanlar bilsinler ki, kendi pisliklerini yiyerek geberip gideceklerdir. “Öcalan içerden çıksın diyenlere” şehit aileleri ve gaziler olarak şunu söylüyoruz. Şerefsiz APO içeriden çıkacaksa, bu milletin meydanında asılmak, leşi de kurtlara kuşlara yem edilmek için çıkacaktır.  Bizler vatan için bedel ödeyen şehit aileleri ve kahraman gaziler olarak sonuna kadar devletimizin yanında ve her zaman devletimizin emrindeyiz. Devlet başkanımıza, Gazi Meclisimizde bulunan milletimizin temsilcilerine sesleniyoruz, sizler meclisimizde gereken adımları atın, Anayasa Mahkemesi bu partileri kapatmazsa referandum yaparak konuyu milletimizin vicdanına taşıyın. Biz artık Gazi Meclisimizde terörist görmek istemiyoruz” dedi.

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.