1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da iftar kuyruğu: Geçim sıkıntısı olan çatıra koştu
Erzurum'da iftar kuyruğu: Geçim sıkıntısı olan çatıra koştu

Erzurum'da iftar kuyruğu: Geçim sıkıntısı olan çatıra koştu

Erzurum'da İftara saatler kala önünde metrelerce kuyruk oluşan çadırda, vatandaşlar yer bulmak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Kalabalığın çoğunluğu ise mülteciler ve geçim sıkıntısı çekenlerden oluşuyor.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum'da Vakıflar Genel Müdürlüğü her yıl olduğu gibi, bu yılda Tebrizkapı semtinde bulunan Narmanlı Camii önünde kurduğu iftar çadırı ile geleneği sürdürdü. İftar yapmak isteyen vatandaşlar yaklaşık 2 saat önceden sıraya girerek çadır önünde uzun kuyruklar oluşturuyo.  16.00’dan itibaren sıraya giren kadın, erkek, yaşlı ve çocuklardan oluşan metrelerce uzunluktaki kuyruk saatlerce beklenilen sıranın ardından içeri alınıyor.

Belediye çalışanlarının hazırladığı  sofralarda her gün 4 çeşit yemeğin yanı sıra ayran, hurma ve su ikram ediliyor. Yer bulabilmek için birbirleriyle yarışan yoğun kalabalık, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra genellikle mültecilerden oluşuyor. Geçtiğimiz yıllarda Havuzbaşı Kent Meydanı’na kurulan iftar çadırının bu yıl kurulmaması ise Narmanlı Cami önünde büyük yoğunluğa sebep oluyor. Masa kapma yarışları zaman zaman gergin anlara sahne olurken, bazen de uzayan kavgalara sebebiyet verebiliyor.

Binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturan aynı zamanda sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneği  olan iftar çadırı ramazan boyunca ücretsiz olarak hizmet vermeye devam edecek.

erzurum-da-iftar-kuyrugu-2482-webp.webp

Erzurum'da gergin dakikalar...

Yakutiye ilçesinin Tebrizkapı semtinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce kurulan iftar çadırında iki grup arasında masa tartışması kavgaya dönüştü.

Çadır dışında da devam eden kavga polisin müdahalesi ile önlendi.

Yaşananlar kamerada

Kavga cep telefonu ile vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum