1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da İmamoğlu Davasında yeni gelişme! Kimi 'erik attım' dedi, kimi 'akide şekeri'
Erzurum'da İmamoğlu Davasında yeni gelişme! Kimi 'erik attım' dedi, kimi 'akide şekeri'

Erzurum'da İmamoğlu Davasında yeni gelişme! Kimi 'erik attım' dedi, kimi 'akide şekeri'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde gerçekleşen taşlı saldırıya katıldıkları belirlenen 28 kişinin 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde gerçekleşen taşlı saldırıya katıldıkları belirlenen 28 kişinin 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Hakim karşısına çıkan sanıklardan kimisi olay esnasında taş değil erik attığını kimi ise akide şekeri fırlattığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde gerçekleşen taşlı saldırıya katıldıkları belirlenen 28 kişinin 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Hakim karşısına çıkan sanıklardan kimisi olay esnasında taş değil erik attığını kimi ise akide şekeri fırlattığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu’nun 7 Mayıs günü Erzurum’da düzenlediği olaylı mitingde meydana gelen taşlı saldırının davası görülmeye başlandı. Olaylarda 17 kişi yaralanmıştı.

2 ila 9 yıl arasında hapis cezası

İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Erzurum'a yaptığı ziyarette çıkan olaylara karıştıkları polis kameraları tarafından tespit edilen 28 kişinin, Erzurum 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanmalarına başlandı. Haklarında 2 yıl ile 9 yıl arasında hapis cezası istenen 28 kişiden 21'i duruşmada hazır bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının talebi üzerine 'Her hangi bir parti, dernek, ocak üyeliğiniz var mı? diye sorulan şüphelilerden biri MHP, biri de AK Parti'ye üye olduklarını söyledi.

Meslekten ihraç edildi

Erzurum'da 7 Mayıs 2023'te meydana gelen olaylara karıştığı gerekçesiyle Milli Savunma Bakanlığı tarafından meslekten ihraç edilen eski Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş, geçerken bir anda kendini olayların içinde bulduğunu belirtti. İhraç edildikten sonra demir doğrama atölyesinde çalıştığını belirten Keleş, "Olay günü gezmek için çıkmıştım. Kendimi bir anda olayların içerisinde buldum. Karşı tarafta özgürlük işareti yapanlar oldu. Ben uzman çavuş olduğumdan şehit olan arkadaşlarım olduğu için hassasiyetim nedeniyle elimdeki bozuk paraları yere fırlattım. Herhangi bir kimseye hedef gözeterek atmadım. Asker olduğum için 'olayı sen başlattın' dediler. FETÖ'cü dediler. FETÖ'yle hiçbir iltisakım olmamıştır. Eşim kanser hastası 1 çocuğum var. En büyük mağduriyeti ben yaşadım. İşimi kaybettim ailece maddi manevi zarar gördük. Herhangi bir kurum, kuruluş, parti bir üyeliğim olmamıştır. Kimse tarafımdan yönlendirilmedim" diye konuştu.

Cebimdeki erikleri attım

Erzurum'da seyyar satıcılık yapan Enes Yılmaz da, "Ben seyyar satıcıyım. Olay günü satış yaptığım araçla olay yerinde geçmek istedim, polis izin vermedi. Miting alanında hangi taraf CHP, hangi taraf karşı bilmiyordum. Karşı taraftan benim bulunduğum tarafa doğru bir taş geldi, polisin önüne düştü. Cebimde erik vardı. Karşı tarafa fırlatırken polis müdahale etti" dedi.

Akide şekerlerini attım

Merak üzerine olay yerine gittiğini kaydeden Vefa Özer, ifadesinde şunları söyledi: "İşten eve gidiyordum. Orada miting olduğunu bilmiyordum. Karşı taraftan benim bulunduğum gruba taşlar atıldı. Yere baktım taş bulamadım. Cebimde akide şekerleri vardı onları attım."

Olayın organize olduğuna iyice inandım

Olay tarihinde CHP Erzurum İl Başkanlığı görevini yaptığını söyleyen müşteki Suat Dülger, "Sabah 9'dan itibaren oralarda gezmeye başladılar. Yapılan organize bir eylemdir. Alana Türk bayrağı haricinde bir bayrak koymadık. CHP bayrağını dahi alana sokmadık. İstiklal Marşı okunsun ben dedim. Ben alandan 15.30 gibi Ekrem İmamoğlu'nu almak için havaalanına gittim. Yaklaşık 1 saat sonra geri döndüm. Ben alanda olduğum sürece tacizlerde bulundular. Asıl tacizler, miting otobüsü konuşma yapılacak bölüme gelirken başladı. Emniyetin, polisin büyük bir zaafı vardır. Çünkü 20 metreden taş atılırken müdahale edilmedi. Dinlediğim sanıkların beyanından olayın organize olduğunu iyice anladım. Biz zaten İstiklal Marşı okumuştuk. Neden tekrar okudular. Sanıklar oranın miting alanı olmadığını nereden biliyorlar. Açıkladığım bu hususlar olayın organize olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Duruşmaya katılan diğer şüphelilerin de ifadesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun avukatı Serkan Güler, soruşturmanın genişletilmesi ve görevsizlik kararı verilmesini talep etti. 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi, sanıkların tamamının adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.