1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da İmamoğlu'na taşlı saldırı davası: Duruşma ertelendi
Erzurum'da İmamoğlu'na taşlı saldırı davası: Duruşma ertelendi

Erzurum'da İmamoğlu'na taşlı saldırı davası: Duruşma ertelendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs günü düzenlenen Erzurum mitinginde taşlı saldırıda bulundukları gerekçesiyle tutuksuz 28 sanığın 2 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Erzurum'a yaptığı ziyarette çıkan olaylara karıştıkları polis kameraları tarafından tespit edilen 28 kişi hakkında 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

TÜM SANIKLAR TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Haklarında 'Silahla Kasten Yaralamaya Teşebbüs' suçundan 2 yıl ile 9 yıl arasında hapis cezası istenen ve tutuksuz yargılanan 28 sanıktan ilk duruşmaya katılmayanlar ile müşteki ve mağdurların ifadeleri alındı.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, mağdurlar şikayetçi olduklarını tekrarladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun avukatı Serkan Güler'inde hazır bulunduğu duruşmada Erzurum 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve miting anı ve diğer kamera görüntülerinin gönderildiği uzman bilirkişi raporunun tamalanabilmesi için duruşmayı 12 Şubat 2024 tarihine erteledi.

Mahkeme, 13 Kasım'da yapılan ilk duruşmada 28 sanığın adli kontrol şartını kaldırarak turuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Haber: Orhan Bozkurt/ Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.