1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı: İşte duruşma tarihi
Erzurum'da İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı: İşte duruşma tarihi

Erzurum'da İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı: İşte duruşma tarihi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 7 Mayıs'ta Erzurum’da taşlı saldırıya uğramasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması 13 Kasım'da görülecek.

A+A-

Erzurum Güncel-  Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 7 Mayıs'ta Erzurum’da taşlı saldırıya uğradı. 

Bununla ilgili açılan davada ilk duruşmanın tarihi 13 Kasım olarak belirlendi. 

YARALILARIN 14'Ü ŞİKAYETÇİ OLDU

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun, Suat Dülger müşteki sıfatıyla yer aldı. 15 kişinin davacı olarak yer aldığı iddianamede, 20 kişi de müşteki olarak yer alıyor.

İddianameye göre, Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'nda yaşanan saldırıda atılan taş, çakmak ve benzeri materyaller nedeniyle 23 kişi basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandı. 5 kişinin ise basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandıkları, buna göre olaydaki en ağır yaralanmanın basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve hayat fonksiyonlarını orta derece etkileyecek şekilde kemik kırığına sebep olma şeklinde gerçekleştiği ifade edildi.

Yaralanan şahıslardan 14'ünün şikayetçi oldukları ve bundan dolayı müşteki sıfatlarının bulunduğu, 14'ünün de yaralanmalarından dolayı şikayetçi olmadıklarından mağdur sıfatlarının bulunduğu dile getirildi. İki kişinin de yaralanmamasına karşın kendilerine yönelik saldırıdan dolayı şikayetçi oldukları ifade edildi.

EMNİYET GÖREVLİLERİNİN UYARILARINA RAĞMEN GRUP SLOGAN ATMAYA DEVAM ETTİ

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesine göre Havuzbaşı Kent Meydanı ve çevresinde bariyerli alan dışında ellerinde herhangi bir parti bayrağı bulunmayan, kim oldukları ve ne amaçlı bulundukları belli olmayan bir grup, bir anda protesto amaçlı sloganlar atmaya başladı. Şüpheliler, ifadelerinde "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Allahu Ekber", "Ya Allah Bismillah" şeklinde sloganlar attıklarını belirtti. Emniyet görevlilerinin uyarılarına rağmen grubun dağılmayarak slogan atmaya devam ettiği ifade edildi. 

İmamoğlu'nun konuşmaya başladığı sırada, şahısların yeniden etkinlik alanına yaklaştığı anlatılan iddianamede, "Protesto amaçlı slogan atmaya devam ettikleri, bariyerli alanı aşmak istemeleri üzerine emniyet görevlileri tarafından bariyerli alana geçilmemesi hususunda uyarılar yapılması ve engel olunmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasına devam ettiği esnada gruptan bazı şahısların çakmak, su şişesi, taş vb. materyalleri diğer kısma attığı, Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasını dinleyen grubun da buna karşılık verdiği, akabinde Ekrem İmamoğlu'nun içerisinde bulunduğu otobüs alandan ayrılırken taşkınlığın devam ettiği Havuzbaşı Kent Meydanı'nda Ekrem İmamoğlu'nun dinlemeye gelen gurubun tamamen alanı terk ettiği, diğer grubun ise yaya ve araç konvoyu oluşturarak yaklaşık 3 saat boyunca etkinliklerini sürdürdükleri, bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığımızca olaylar ile ilgili derhal resen soruşturma işlemlerine başlanıldığı ve olaylar ile alakalı olan şahısların kimliklerinin tespitine yönelik araştırma yapılması, yaralı şahısların tespitleri ve raporlarının aldırılması ile olaylara karışan şahısların tespit edilerek gözaltına alınması yönünde talimat verilmiştir" denildi.

EYLEME KARIŞAN DİĞER ŞAHISLARIN TESPİTİ İÇİN ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Kamu davası açılması için yeterli şüphe bulunduğu belirtilen iddianamede, "Çıkan olaylara ilişkin verilen ihbar/şikayet dilekçelerinde isimleri bulunan Erzurum Valisi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Erzurum İl Emniyet Müdürü hakkında ise Erzurum Valisi hakkında soruşturma yetkisinin, 4483 sayılı yasanın 12. maddesi gereğince Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma yetkisinin, 4483 sayılı yasanın 3/h maddesi gereğince İçişleri Bakanlığı'nda, Erzurum İl Emniyet Müdürü hakkında soruşturma yetkisinin, 5271 sayılı yasanın 161/5 maddesi ve Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun 30/04/2014 tarih ve 3 sayılı genelgesi gereğince Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'nde olduğundan ilgili mercilere gönderilmiş, Ayrıca yukarıda haklarında dava açılan şüpheliler haricinde 07/05/2023 tarihinde çıkan olayların kapsam ve niteliği dikkate alınarak, anılan eylemlere karışan diğer şahısların tespiti amacıyla soruşturmaya devam edilmek üzere soruşturma evrakı tefrik edilmiş olup; Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2023/13496 soruşturma sırasına kayıtlı soruşturmaya devam edilmektedir" ifadeleri yer aldı.

Emrullah Bayrak/ Duvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.