1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da kaç kişi aşılandı: İşte o oran
Erzurum'da kaç kişi aşılandı: İşte o oran

Erzurum'da kaç kişi aşılandı: İşte o oran

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 68,0’e yükseldi. Türkiye ortalaması ise yüzde 75,64 olarak kaydedildi.

A+A-

Erzurum Güncel- En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 68,0’e yükseldi. Türkiye ortalaması ise yüzde 75,64 olarak kaydedildi. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri bazında aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüksekliği kaydında Tunceli, Hakkari, Ardahan, Kars, Erzincan, Van ve Malatya’nın ardından 8’inci sırada kaldı.

ORANLAR

Doğu Anadolu Bölgesinde en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranının en yüksek olduğu il Hakkari, en düşük oranda olduğu iller Bingöl, Muş ve Bitlis oldu. Bölge illerinde aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde ölçeğinde, Erzurum 68,0, Ağrı 64,8, Ardahan 80,5, Bingöl 61,1, Bitlis 57,1, Elazığ 65,0, Erzincan 71,8, Hakkari 79,3, Iğdır 63,6, Kars 70,9, Muş 58,2, Malatya 71,9, Tunceli 79,5, Van 69,0, Bayburt 62,3 olarak tespit edildi.

KATEGORİLER

25 Ağustos Çarşamba günü yayımlanan Kırmızı, turuncu, sarı ve mavi kategorilerle ifade edilen toplam nüfus içinde aşı oranı son haritasında Doğu Anadolu Bölgesinde kırmızı kategoride yer alan il bulunmuyor. Kars, Erzincan, Erzurum, Van ve Malatya sarı; Iğdır, Ağrı, Elazığ, Muş, Bitlis ve Bingöl illeri turuncu; Ardahan, Hakkari ve Tunceli mavi kategoride yer aldı.

Erzurum aşı oranı yüzde 68.0’e çıktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.