1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da kadın katilinden akıl sağlığı raporu istendi
Erzurum'da kadın katilinden akıl sağlığı raporu istendi

Erzurum'da kadın katilinden akıl sağlığı raporu istendi

Erzurum'da eski eşini 14, kızını ise 18 yerinden bıçaklayarak öldüren Erdal Kızıl'ın (52) yargılanmasına devam edildi. Katil zanlısı Kızıl hakkında daha önce psikolojik tedavi görmesi sebebiyle akıl sağlığı raporu talep edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Geçtiğimiz yıl Erzurum'un Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde meydana gelen olayda Erdal Kızıl (52), birlikte yaşadığı eski eşi Ayşe İşlek (46) ve kızı Tuba Kızıl'ı (30) defalarca kez bıçaklayarak öldürmüştü. İki kadının cesetleri 4 gün boyunca evde beklerken, katil zanlısı Erdal Kızıl alacaklısını da bıçakla yaraladıktan sonra emniyete teslim olmuştu. Çifte cinayet davasında yeni bir gelişme yaşandı.

 'Altsoydan Akrabayı Kasten Öldürmek ve Boşandığı Eşi Kasten Öldürmek' suçlarından yargılanan Kızıl'ın Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürdü. Bugün görülen duruşmada sanık avukatı katil zanlısı için akıl sağlığı raporu alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti talebi kabul ederek İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan detaylı akıl sağlığı raporu alınması yönünde karar verdi. Daha önce psikolojik tedavi gören ve ilaç kullanan katil zanlısı Kızıl, duruşmada 'Pişmanım, psikolojik tedavi amaçlı ilaçlar kullanıyorum' dedi.

İki kez ağırlaştırılmış müebbet talebi

Katil zanlısı Kızıl için iddia makamınca hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti. Çifte cinayetin duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Manolya Bulut-PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum