1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da karısını ve sevgilisini bıçaklayan koca hâkim karşısında
Erzurum'da karısını ve sevgilisini bıçaklayan koca hâkim karşısında

Erzurum'da karısını ve sevgilisini bıçaklayan koca hâkim karşısında

Erzurum’da eşi ile sevgilisini bıçaklayan Bilgehan Gültekin, ilk kez hâkim karşısına çıktı. Tarafların duruşmada verdiği ifadelerin garipliği ise kafaları karıştırdı.

A+A-

Erzurum Güncel- Geçtiğimiz 20 Ekim’de meydana gelen olayda iddiaya göre Bilgehan Gültekin, boşanma aşamasında olduğu eşi Kübra Kaya Gültekin ile sevgilisi olduğundan şüphelendiği Osman Bera Yıldırım’ı bıçakla yaralamıştı. Hakkında 'Kadına karşı silahla basit yaralama', 'Boşandığı eşe karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs', 'Kadına karşı tehdit' ve 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından dava açılan koca hâkim karşısına çıktı.

İddianamede Bilgehan Gültekin’in olay günü kendisini aldattığını düşündüğü şahısları öldürme kastıyla hareket ettiğine yer verilmişti. Zanlı koca mahkemede, ifadesine ek olarak eve eşi ile sevgilisini öldürmek için gitmediğini söyledi.

Hem sevgilisi hem kocası cezaevinde

Olaydan sonra dolandırıcılık suçundan tutuklanan Osman Bera Yıldırım mahkemeye cezaevinden görüntülü olarak katıldı. Yıldırım, savcıya verdiği ilk ifadesinde Kübra Kaya Gültekin ile duygusal birliktelik yaşadığını itiraf etmişti. Mahkemede ise bunu inkâr ederek herhangi duygusal bir arkadaşlıklarının olmadığını ifade etti.

Hâkimin sorusuna yanıt veremedi

Başka erkeklere para karşılığında uygunsuz görüntülerini gönderdiği iddiasının doğru olmadığını söyleyen Kübra Kaya Gültekin ise, şunları söyledi; “Bilgehan, daha aktif bir insan olmamı, birileriyle görüşmemi istiyordu. Benden yaşça büyük olduğu için ilerleyen dönemlerde problemler yaşayabileceğimizi, bunun önüne geçmek içinde başka erkeklerle görüşüp kendimi tatmin etmem gerektiği söylerdi.”

Bunun üzerine hâkimin Kübra Kaya Gültekin’e başkalarıyla birlikte olmanı istiyorsa seni ve sevgilin olduğunu düşündüğü Osman Bera Yıldırım’ı neden bıçakladı sorusuna yanıt veremedi.

Kayınvalidesinden şikâyetçi olmadı

Olay esnasında Bilgehan Gültekin'i yaraladığı iddia edilen kayınvalide İlknur Kaya’ya 'Silahla basit yaralama' suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Sanık Gültekin mahkemede kayınvalidesinden şikâyetçi olmadığını ifade etti. Kayınvalide ise, sadece damadını korkutmak için eline bıçak aldığını ancak yaralamadığını söyledi.

Tanık yalan söyledi, annesi isyan etti

Kübra Kaya Gültekin için tanık olan G.K. mahkeme heyetinin karşısına çıkarak olay gününü anlattı. Bilgehan Gültekin’in evden çıkarken elinde bıçakla gördüğünü söyleyen G.K., başka bir şey bilmediğini ifade etti. Bunun üzerine sanık Bilgehan Gültekin, Osman Bera Yıldırım ve Kübra Kaya Gültekin ile dışarıda oturup oturmadıklarını sordu. Tanık olarak dinlenen G.K. bu durumu kabul etmedi. Tanığın salonda dinleyici olarak oturan annesi olaya isyan ederek ‘Benim kızım şu an yalan söylüyor, doğru söylemesini istiyorum’ dedi. Hâkim soruyu tekrarlayınca tanık G.K durumu kabul ederek Osman Bera Yıldırım ve Kübra Kaya Gültekin ile dışarıda görüştüklerini itiraf etti. Tanığın annesi ‘Benim kızımı bir daha rahatsız etmeyin’ diye bağırarak mahkeme salonunda kızını da alarak çıktı.

Son olarak sanık Bilgehan Gültekin’in avukatı olaydan bir gün önce Osman Bera Yıldırım’ın sitede Bilgehan Gültekin’e küfürler ettiği ve polisin gelip tutanak tuttuğunu ifade etti. Avukat, tutanakların dosyaya koyulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Bilgehan Gültekin’in tutukluluğuna ve bir sonraki duruşmaya diğer tanıkların da getirilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Ne olmuştu?

Olay geçtiğimiz 20 Ekim günü Erzurum’un Palandöken ilçesinde meydana geldi. Bilgehan Gültekin (41), boşanma aşamasında olduğu eşi Kübra Kaya Gültekin’in (26) çocuklarıyla birlikte yaşadığı eve gitti. İddiaya göre koca Gültekin, çocuklarının bakıcısının oğlu olan Osman Bera Yıldırım (20) ile eşinin birlikte olduğundan şüphelendiği karısıyla konuşmak istedi.

Kübra Kaya Gültekin, eşine Osman Bera Yıldırım ile arkadaş olduklarını söyledi. Çiftin aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kendini kaybeden Bilgehan Gültekin, yanında getirdiği bıçakla eşine saldırdı. Kübra Kaya Gültekin’i bıçaklayan Gültekin, evden çıkarak şüphelendiği Osman Bera Yıldırım’ın yaşadığı daireye gitti. Yıldırım’ı da sırtından bıçaklayarak yaraladı.

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.