1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da kavak ağaçları kesilecek
Erzurum’da kavak ağaçları kesilecek

Erzurum’da kavak ağaçları kesilecek

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı tarafından 16 Mayıs 2024 Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda polen ve pamukçuk salgılayarak alerjiye sebep olan kavak ağaçlarının kesilmesi yönünde karar alındı.

A+A-

Güzete Güncel- Erzurum sınırları içerisinde çokça bulunan kavak ağaçları özellikle bahar ve yaz mevsiminde salgılamış oldukları polen ve pamukçukların insan sağlığı açısından astım amfizem ve alerjik rahatsızlıkları tetiklemektedir.

Kavak ağaçları su kaynakları için de tehdit oluşturmaktadır

Suyu çok seven kavak ağaçları yeraltı su kaynakları için de tehdit oluşturmaktadır. Ayrıca ilkbahar aylarında polen dökülmesi sonbahar aylarında da yaprakların dökülmesiyle çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Bu sebeple Erzurum genelinde bulunan kavak ağaçlarının kesilmesi ve kesilen ağaçların yerine bölgeye uygun ağaçların dikilmesi hususunda alınan karar mecliste onaylandı.

Mevsim geçişleri, özellikle alerjik hastalıkları olan bireyler için zorlu bir dönemdir.

İlkbahar ve sonbahar aylarında yaşanan hava değişiklikleri, polenlerin ve diğer alerjenlerin havada daha yoğun bulunmasına neden olarak, alerji ve astım semptomlarını artırıyor.

Mevsim geçişlerinde alerjinin artmasının en önemli nedenlerinden biri, polenlerin havada yoğunlaşmasıdır. Özellikle bitkilerin çiçek açma dönemlerinde polen miktarı artar ve bu durum alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Polenler, alerjiye yatkın bireylerde burun akıntısı, hapşırma, gözlerde kaşıntı ve sulanma gibi belirtilere neden olabilir. Bununla beraber polen alerjisi olan astım hastalarında semptomların kötüleşmesine ve astım ataklarına sebep olabilir.

Haber: Kenan Gülerci/ Erzurum Haber Gazetesi 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum