1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da kuyumcular Polis merkezi istiyor
Erzurum'da kuyumcular Polis merkezi istiyor

Erzurum'da kuyumcular Polis merkezi istiyor

Büyükşehir Belediyesinin Taşmağazalar projesine mesafeli yaklaşan çarşı esnafı, kapatılan polis karakolunun yeniden hizmete sokulmasını istiyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Taşmağazaları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hakan Tazegül, “Sabit karakol olması hırsızlığa karşı caydırıcı olur, kapatılan karakolu geri istiyoruz” dedi. 

Manolya BULUT-PUSULA

Erzurum’un sembolü haline gelen Taşmağazalar Kuyumcular Çarşısı’nda geçtiğimiz ay kuyumcu Oğuzhan Özünal, dükkânını soymaya çalışan Maruf Durmaz tarafından bacağından vurulmuştu. Son olayla birlikte hala tedirginliğini koruyan kuyumcu esnafı, daha önce kapatılan karakolun yeniden açılmasını istedi.

Güvenlik öncelik

Geçtiğimiz günlerde Taşmağazaları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanlığına seçilen  Hakan Tazegül yıllar önce kapatılan ve Taşmağazalar Kuyumcular Çarşısı’nın girişinde bulunan polis karakolunun yeniden hizmete açılmasını talep etti. Bunun için dernek yönetimiyle birlikte çalışma yürüteceğini söyleyen Tazegül, “ İlk hedeflerimizden birisi daha önce kaldırılan karakolun yeniden hizmete alınması. Burada mevcut bir karakolumuz vardı zaten. Taş Mağazalarının başındaydı. O karakolu tekrar devletten geri istiyoruz. Burası sonuçta kuyumcuların olduğu bir cadde, burada güvenlik önemli. Buranın bir şekilde güvenliği alınıyor ama sabit karakol olması daha caydırıcı olur. Yakın zamanda bir kuyumcu esnafımız silahla yaralandı mesela. Belki karakol olsa daha çabuk müdahale edilebilirdi. Paranın, kuyumcunun olduğu bir yerde ayrıca bir tedbir almak önemli. Güvenlik bizim önceliğimiz. Biz herhangi bir ürün satmıyoruz ki” dedi.

Esnaf kamulaştırmaya mesafeli

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Taşmağazalar Kuyumcular Çarşısı’nın kamulaştırılıp iki katlı binaların yapılacağı şeklindeki açıklamasına ilişkin de konuşan Tazegül, “Büyükşehir Belediye başkanımızın açıklaması oldu. Burasının kamulaştırılacağını söyledi. Biz çarşı olarak çoğu esnafla görüştüğümüz kadarıyla esnaf tedirgin, pek sıcak bakılmıyor. Çarşıda 160’a yakın esnaf var, uzun yıllardır belli bir düzen kurmuşlar. Dükkânlarının içine de fazlasıyla masraf ederek her şeylerini yapmışlar. Ekonomik anlamda dünya genelinde zaten sıkıntı var, esnaf olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Büyük metrekarede dükkânlar da var. Bunların taşınması, başka yere gitmesi zor. Ödemeleri, çekleri, senetleri var. Küçük hacim değil Taş Mağazaların hacmi.  Burası eski bir çarşı. Alt yapısı bilinmiyor. Bizim bildiğimiz altından su aktığı. Kalenin su bağlantılarının da buradan geçtiğini biliyoruz. Altından çıkmak zor olabilir. Bunun gibi tedirginliklerimiz var. Burası oturmuş bir çarşı. Bir daha yıkıp yapma fikrinden tereddüt ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız çalışıyor, gecesini gündüzüne katıyor evet ama burada yapılacağı söylenen kamulaştırma projesi hassas bir mesele. Bizlerle de istişare halinde olmalarını diliyoruz” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum