1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da mezar fiyatlarına yüzde 500 zam
Erzurum'da mezar fiyatlarına yüzde 500 zam

Erzurum'da mezar fiyatlarına yüzde 500 zam

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, meclis kararıyla mezar yeri fiyatlarına yüzde 500 zam yaptı. Kararın gerekçesinin altından ise uygun fiyatlı olduğu için birden fazla boş mezar yeri alıp bir daha arayıp sormayanlar çıktı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü koordinesinde hizmet veren Asri Mezarlık’ta yıllar önce mezar yeri satın alıp daha sonra göç eden ve kendilerine ulaşılamayan aileler, belediyeyi harekete geçirdi. Yeni oluşturulan mezar yerlerinin daha verimli kullanılabilmesi adına meclis kararıyla mezar yeri fiyatlarına zam yapıldı.

Kullanılamayan mezar yerleri var!

Geçmişte uygun fiyatlı olması nedeniyle birden fazla boş mezar yeri satın alanlar kabristanı doldurdu. Asri Mezarlık’ta boş defin yerleri olmasına rağmen defin yeri sıkıntısı yaşayan Büyükşehir Belediyesi, çareyi bitişikteki askeri alanı satın alarak yeni mezar yerleri oluşturmakta bulmuştu.

Yeni oluşturulan alanların daha verimli değerlendirilmesi adına bir dizi tedbir alındı. Belediye yetkilileri, birden fazla boş mezar yeri satın alımını önlemek için zam kararı aldı. Meclis kararıyla mezar yeri fiyatlarına yüzde 500 zam yapıldı.

Erzurum’da tek kişilik mezar yeri ve duvar yapımı yine ücretsiz olurken diğerlerinde artışa gidildi. Bir önceki ücret tarifesinde iki kişilik mezar yeri bin 520 TL, üç kişilik mezar yeri 3 bin 150 TL, dört kişilik mezar yeri 4 bin 950 TL, şami mezar yeri (mezar yerinin kazılarak içine beton dökülmesi işlemi) ise bin 150 TL’ydi. Bu fiyatlara yüzde 500’e varan zam yapıldı.

İşte yeni fiyatlar;

Son olarak güncel mezar yeri ve duvar yapımı fiyatları ise belirlendi. Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla iki kişilik mezar yeri 10 bin TL, duvar ücreti bin TL, üç kişilik mezar yeri 15 bin TL, duvar ücreti bin 500 TL, dört kişilik mezar yeri 20 bin TL, duvar ücreti 2 bin TL, şami mezar yeri (mezar yerinin kazılarak içine beton dökülmesi işlemi) ise 4 bin 600 TL oldu.

Manolya BULU-Pusula Gazetesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.